De uitwedstrijd tegen Oegstgeest was nog een waar punten festival. Met beide teams rond de 80 punten. De teams waren nu verdedigend beter bij de les en hielden elkaar lang in evenwicht. De 14 gemiste vrije worpen van de 20 stonden een overwinning nog het meest in de weg. Opnieuw een gering verlies tegen Oegstgeest voor Dames 3 wat verzuimd daarmee in punten gelijk te komen met de buren. Eindstand 49-56.

Als Roos met 2 driepunters er al snel 8 punten in heeft liggen en Andrea passend uit de zone press Gerlinde (8) vindt als eindstation dan gaat het in de 1 periode snel en goed: 22-14. In een smalle beschikbare rotatie, komen de meiden van De Wit-Grasshoppers minder gemakkelijk onder de druk uit en profiteert Oegstgeest daarvan. Ook de aanvallen worden slechts zelden verzilverd, waardoor de rust aanbreekt met een kleine achterstand van 30-32.

Na de rust worden de afspraken weer beter uitgevoerd en de ring aangevallen. Dat leidt tot de nodige vrije worpen maar niet tot veel punten. Het verschil wordt daarom niet ingelopen, sterker nog na drie perioden is de achterstand naar 3 opgelopen. Geen enkele reden tot wanhoop, maar naar de gezichten op de bank kijkend, is het zichtbaar dat er al veel energie is gegeven. Met nog een kwart te gaan een lastige opgave. In 5 minuten loopt Oegstgeest dan uit naar een voorsprong van 11 punten. Met minder dan 3 minuten te gaan, klopt Dames 3 nog uitdrukkelijk op de deur en komt terug op 46-52. Het slotoffensief leidt nog wel tot de nodige pogingen maar schoten vallen niet om de definitieve aansluiting te maken. Ook niet als er nog een aantal aanvallende rebounds bijzitten en steals. De klok is de grootste vriend van de gasten. De driepunter van Jacoline komt te laat om de spanning terug te brengen. Een verlies met 49-56 is het resultaat.

Scores: Roos 15, Esther 1, Jacoline 11, Andrea 10 (7 ass.), Gerlinde 8, Leonie R. 2 (7 reb.), Rianne 0, Lieke 2.

De coach oogde wat sombertjes na afloop: “Aan de inzet en beleving was weer niks op aan te merken, alleen het moeilijk kunnen scoren stak de kop weer op. Maar dat is tot daar aan toe, verdedigend laat je op de 2e periode na, ook niet veel toe. Dan is het uitermate zuur dat je met 30% schotpercentage met vrije worpen een diepterecord dit seizoen neerzet. In dit soort wedstrijden valt wat te halen en kan de inzet worden beloond. Laten we jammer genoeg na en kunnen we het goede gevoel van vorige week niet lang vasthouden.”

Na een weekje rust ontvangt Dames 3 op zaterdag, 11 april 2015 om 20.15 uur koploper Crackerjacks in sporthal Cleijn Duin.