Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Vol spanning kijken naar de onzichtbare bal.

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen donderdag de thuiswedstrijd tegen Utrecht Cangeroes in winst weten om te zetten. De bezoekers bleven lang in het spoor maar de ploeg van Axel Gouw pakte uiteindelijk een ruime overwinning.

Utrecht neemt aanvankelijk de leiding tegen een stroef startend Grasshoppers. Na 6-12 begint het bij Sportiff Grasshoppers te draaien en een Katwijkse run zorgt voor een kleine voorsprong (21-19).
Het spel gaat snel op en neer in een hoog tempo. Coach Axel Gouw wisselt daarbij flink door. In eerste instantie loopt Grasshoppers verder uit – onder andere door een aantal scores uit fraaie breaks – maar Utrecht klampt aan (34-33). De eindspurt is voor de thuisclub die daarmee voor rust iets verder uitloopt. Ruststand 43-36.

Sportiff Grasshoppers komt prima uit de kleedkamer en kan de voorsprong verder vergroten maar vervolgens is het toch weer Utrecht dat van geen wijken wil weten. Via 57-40 halverwege word het derde kwart met een 59-49 stand afgesloten.

Cangeroes nadert in het laatste kwart nog tot op 7 punten (67-60) maar dan is het over met de Utrechtse inhaalrace. In de slotfase vallen bijna alleen nog maar Katwijkse scores en gaat de dik verdiende overwinning naar Sportiff Grasshoppers. Eindstand 84-62.

Periodestanden: 21-19; 22-17; 16-13; 25-13.

Scores: Noor Driessen 18 (+5 ass), Deborah Vos 18, Ilse Kuijt 14, Rosalie Aandewiel 8, Lotte van Kruistum 6, Sonja Kuijt 5, Marieke van Schie 4, Alissa vd Plas 3 (+6ass, +10 reb), Iris Govers 2, Tamlyn de Groot 2, Liselot Kulk 2, Yara Paulides 2.

Coach Axel Gouw: “Onze intentie was om snel te spelen, de strijd om de rebound te winnen en met druk te spelen. Cangeroes wilde dat ook wat maakt dat je een snelle wedstrijd ziet, met vlagen slordig. In die slordige fases doe je normaal misschien juist even een stapje terug en pas je je plan aan. Dat wilden we juist niet doen gisteren. Ik denk dat op het einde alles zijn vruchten afwerpt. We zetten nóg een tandje bij terwijl Cangeroes dat niet meer op kan brengen.”

Woensdag 24 maart speelt Sportiff Grasshoppers een uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder. Aanvang van de wedstrijd is 20 uur en kan via een livestream gevolgd worden.