Zaterdag 16 maart stond de topper tegen koploper S.v.o. basketbal 3 op het programma.De uitwedstrijd werd verloren met 73-56 verloren.Beetje geflateerd maar de score loog er niet om.We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden.Ze geven namelijk weinig ruimte weg in de bucket.Zonder Rick the rock(alias the cunt) en aanhang(familie omstandigheden) werd er begonnen met andere Lange Jan Wilco van de mobiele scootmobielbrigade.Die er weer bij was na een week (hard)werken.
Eerste kwart begonnen we bijna met de sterkste vijf.Xander en roy hadden zich opgeoffert om de bank warm te houden.We begonnen scherp aan de wedstrijd maar werd niet in punten uitbetaald.Een hoop fouten werden erop ons gemaakt maar niet voor gefloten.Cor-key smeet er wel een 3tje in om het wat dragelijker te maken.Maar toch liepen we een flinke achterstand op.Twee vrije worpen van Arie stonden trouwens niet genoteerd op de sheet wat achteraf cruciaal had kunnen zijn.
Tweede kwart begon goed.Xander,Jeffry the rimmer en Arie scoorden achterelkaar.Maar toen gooide ene meneer Tong nr 7 van de lokale afhaalchinees roet in het eten.Hij pakte alleen dit kwart al 10 punten en dat stond niet op de menukaart.Gelukkig stonden Rian en Arie op en scoorden vervolgens weer en daar was ook Cor-key weer met een drietje.Weer werd er niet voor fouten gefloten.Wat toch ook weer nadelig voor ons was en zeker gezien ze maar met 6 man waren.We liepen dit kwart 4 punten in en de eindstand van dit kwart was 18-14 in ons voordeel.
Derde helft hadden we zoiets van alles of niets. We hadden geen afspraken gemaakt onderling om ook maar hard te gaan spelen maar dat gebeurde wel.De tegenstanders waren verrast waarschijnlijk.We liepen weer in en we kwamen aan het einde van dit kwart op 4 punten achterstand terug.Eindstand dit kwart 16-8 in ons voordeel.
Vierde kwart hadden we zoiets van dit kan nog lukken.We gingen weer fel de duels aan ook waar de bal niet was en dit frustreerde de tegenstander.Ze begonnen te mopperen en er lukte niet veel meer bij ze.Met een score van Cor-key(meeste kennen hem van tv nog)en Arie liepen we weer in.We stonden er eentje voor zelfs.Maar vlak erna scoorden zij weer en stonden we weer achter met een punt.Ze liepen zelfs weer uit naar een 49-54.Toen kwam er een ommekeer.Met nog 3 minuten te gaan werd er een fout gemaakt op Xander en die benutte de twee vrijeworpen.Daarachteraan nog een score van Arie en Xander en toenstonden we weer een punt voor.Toch scoorden zij ook nog een keer en stonden zij weer een punt voor.Tegen Wilko werd een fout gemaakt en hij benutte deze twee belangrijke vrijeworpen.Een punt voor weer.Tenminste in het veld dachten wij 2.Want op het scorebord stond het 58-56 voor ons.Met nog een minuut tegaan gingen wilden wij het uitspelen en zij moesten fouten maken.Er werden genoeg fouten gemaakt door hun maar het duurde alleen ff voordat er lucht door het fluitje van de scheidsrechters ging.Rian heeft 4 vrije worpen mogen nemen en scoorde er geen een.Normaal zit hij toch op 70 a 80%.En toen kwam de fout scorevermelding op het grote bord ook nog aan het licht.Toen zag het er ineens anders uit.We stonden nog maar een punt voor.Als hun een normale score zouden maken dan gingen zij weer met de winst ervandoor.Gelukkig scoorde Arie wel een van zijn twee vrijeworpen raak en was het weer 2 punten.Dus zij moesten een driepunter erin gaan gooien of een normale score voor een verlenging.Zij namen de bal uit en wij zaten er dicht op maar we mochten geen fouten maken want wij hadden inmiddels ook 5 teamfouten.En ongelooflijk maar waar.De guard dribbelde op met Cor-key ervoor.De guard duwde Cor met zijn andere hand weg en Cor kreeg de fout.Ongelooflijk,zij mochten nu nog twee vrijeworpen nemen.Met nog 12 seconden te gaan.De nummer 4 miste allebei de vrijeworpen waardoor Wilko de rebound had.Er stonden nu drie jongens op hem te hakken en er werd nog niet gefloten,gelukkig kwam er wel het eindsignaal.Gewonnen met 58-56 met maar 2 punten.Maar het belangrijkste is dat we er keihard voor geknokt hebben en ons niet in hebben laten opfokken in de derde en vierde kwart.Kortom een leuke wedstrijd voor het publiek geweest waar alles in zat.
Dus nu zijn wij alleen koploper in deze poule.Volgende week een waarschijnlijke lastige uitwedstrijd tegen Jumpers 6.
Puntenverdeling Cor-Key 9ptn,Arie(moscovitch)16 punten(+2vrijeworpen die niet genoteerd waren),Jeffry the Famous Rimmer 8ptn,ToyBoyRoy 2 kansen,Xan the Man 10ptn,Oldskool Rian 9ptn(4 vrijeworpen mis van de 4) en last but not least onze opgevoerde scootmobieler Wilko 5ptn(incl.2 belangrijke vrijeworpen en rebounds)
Kampioenschap komt dichterbij.Belangrijkste stap is gezet nu nog afronden.3 wedstrijden te gaan nog.
Hopelijk kunnen we 6 april thuis het kampioenschap binnen halen tegen LUSV 4 om 1800.Dat is namelijk de laatste thuiswedstrijd.Resteerd dan nog een uitwedstrijd erna maar dat is dan hopelijk een formaliteit.