Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker.

De dames van Grasshoppers hebben deze week belangrijke resultaten geboekt. Afgelopen woensdag wisten de dames van Rick Driessen, door een overwinning op Den Helder, een finaleplaats voor de nationale beker te bemachtigen. Deze finale zal op 25 maart in sporthal Cleijn Duin plaatsvinden. Zaterdag werd Keus/Royal Eagles uit Apeldoorn voor de derde keer dit seizoen aan de zegekar gebonden. Mede door verlies van de concurrentie (Binnenland) is uitzicht op de final-four weer een stap dichterbij gekomen.

De sprongbal was om 19:00 uur en werd luidruchtig bijgestaan door het MU12-3 team dat de hele wedstrijd voor uitstekende support zorgden. Grasshoppers ging wat moeizaam van start. Het was echter Fleur Kuijt die snel orde op zaken stelde. Maar liefst 9 punten konden de eerste 5 minuten achter haar naam geschreven worden waardoor de balans weer in Katwijks voordeel was. Grasshoppers kon langzaam uitlopen doordat Royal Eagles Apeldoorn maar moeizaam gaten kon vinden in de Katwijkse verdediging. Het eerste kwart kon vrij eenvoudig met een 21-11 voorsprong afgesloten worden.

Het tweede kwart kenmerkte zich aan het begin door veel slordige passes waar vaak balverlies uit voort kwam. Beide teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. Het verschil van 10 punten bleef tot ongeveer anderhalve minuut voor rust waarna Grasshoppers 5 punten op rij pakt en er gerust kon gaan worden met een 39-23 stand op het scorebord.

De thee moet bij Royal Eagles beter gesmaakt hebben dan bij Solar-systemen Grasshoppers. Grasshoppers begon rommelig en op een vroege press van het Apeldoornse team leken de Katwijkers niet direct antwoord te hebben. De 16 punten voorsprong werden snel tot een verschil van slecht 5 gebracht. In deze fase van de wedstrijd zorgen de twee routiniers Carola Menken en Sharon Beld voor rust en scores waardoor er op het einde van kwart 3 nog een marge van 12 punten was.
Royal Eagles opent het vierde kwart weer scherp met direct een 3-punter. Ingrid van der Plas antwoordt met een prachtige score maar de ploeg uit Apeldoorn blijft aandringen en mede door de scherpte van de afstandschoten weten zij het verschil met nog ruim een minuut op de klok tot 2 terug te brengen. Vrije worpen van Carola Menken en Noor Driessen nemen de spanning in Cleijn Duin iets weg en na nog een laatste score van Fleur Kuijt is de buit binnen. Eindstand: 62-55.

Scores: Fleur Kuijt 16 pnt; Ingrid van der Plas 13 pnt (8 rbs); Carola Menken 7 pnt (10 rbs); Ilse Kuijt 7 pnt; Sharon Beld 6 pnt; Noor Driessen 5 pnt; Evelien Messemaker 5 pnt; Mia Hordijk 2 pnt; Irene Sanchez Gomez 1 pnt.