Archieffoto (Geert Bekker): Mia Hordijk was een plaag voor de verdediging van Den Helder.
Afgelopen zaterdag speelden de dames van Grasshoppers de belangrijke thuiswedstrijd tegen het andere kust-team uit de Eredivisie. In een weer gezellig volle sporthal Cleijn Duin wist het team van Driessen en Allers wat hen te doen stond. Den Helder is immers een belangrijke concurrent als het gaat om een plek bij de eerste vier. Dit geeft halverwege het seizoen allereerst toegang tot het toernooi om het winterkampioenschap dat vorig jaar door de Katwijkse dames in Den Helder gewonnen werd. De punten blijven ook staan voor het toetje van het seizoen: de play-offs.

Solar-systemen Grasshoppers ging zeer fel uit de startblokken. De eerste zes minuten was het alleen het thuisteam wat de klok sloeg. Mia Hordijk had de smaak te pakken en scoorde al snel 7 punten waardoor het na 5 minuten al 13-2 stond voor de thuisformatie. Door een zuiver driepunts schot van Fleur Kuijt leek de ellende voor het team van Meindert van Veen bijna onherstelbaar. Het team van Den Helder veranderde de verdedigingsstrategie en kreeg iets meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een kwartstand van 20-13.

Het tweede kwart zat verdedigend nog wel goed in elkaar maar aanvallend werden er te weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. Ilse Kuijt nam dit kwart met 5 punten de helft van de totale periodescore voor haar rekening. Den Helder slaagde erin om langzaam dichterbij te komen en met nog 3 minuten op de klok was de score 28-25. Beide teams slaagde erin om in de laatste minuten nog één maal te scoren zodat het scorebord bij rust 30-27 aangaf in het voordeel van de Katwijkers.

Na de rust leek het nog even angstig te worden voor de Katwijkse equipe. Den Helder kwam via een driepunter op gelijke hoogte. Dit kwart kenmerkte zich verder voornamelijk door vrije worp scores. Na nog reguliere scores van Carola Menken en Noor Driessen, scoorde Den Helder nog slechts drie vrije worpen en Solar-systemen Grasshoppers 6. Gelukkig wist Sonja Kuijt het kwart met een driepunter af te sluiten en leek de voorsprong van 10 punten het team weer vertrouwen te geven.

Het vierde kwart probeerde Dozy Den Helder nog één maal alles te geven maar elke score van hen werd tot drie maal toe beantwoord door een driepunter van Sonja Kuijt. Hierdoor konden de geel-hemden uitlopen naar een voorsprong van 14 punten. Hierna was het de beurt voor de Helderse Marloes Roetgerink die in 2 minuten tijd 8 punten wist weg te kapen bij Grasshoppers waardoor het de laatste 3 minuten nog alle kanten op kon met de uitslag. Gelukkig herstelde Grasshoppers zich net op tijd om de wedstrijd uiteindelijk met 62-50 naar zich toe te trekken.

Door deze uitslag blijft Grasshoppers qua verloren wedstrijden naast Binnenland dat er na zaterdagavond ook twee verloren heeft maar achter Lekdetec dat deze competitie nog geen wedstrijd verloren heeft. De strijd om de 4e plek gaat op dit moment tussen Loon-Lions en Den Helder die beide 4 wedstrijden verloren hebben.

Op vrijdag 25 november om 21.00 uur wacht de eerste ontmoeting thuis tegen Loon Lions. Een steuntje in de rug door de opkomst van de nodige supporters is dan weer erg goed te gebruiken.
Scores: Mia Hordijk 13; Sonja Kuijt 12; Noor Driessen 8; Fleur Kuijt 7; Ingrid vd Plas 7; Ilse Kuijt 5; Marieke v Schie 4; Evelien Messemaker 4; Carola Menken 2; Iris Govers 10 reb.