Tamlyn de Groot ook gemist bij Dames 1.

“Het had zo mooi kunnen zijn”.

Solar-systemen Grasshoppers Dames 2 treft in Jolly Jumpers de winnaar van de reguliere competitie. Eerder is in de thuiswedstrijd met 9 pnt verschil gewonnen, dus vooraf zijn er zeker mogelijkheden. Na een goed en gelijkopgaand 1e kwart slaat het noodlot toe. Achter elkaar moeten Birgitte en Tamlyn zwaar geblesseerd van het veld. In het 4e kwart gaat ook Suus aangeslagen eruit. De overige meiden vechten voor wat ze waard zijn en blijven nog knap overeind tegen dit sterke team.

1e periode:
Grasshoppers start sterk met een driepunter van Maaike en een score van Anita. Er wordt weinig gescoord, omdat beide teams met veel intensiteit verdedigen. Na 4 minuten is het 5-2. De zenuwen spelen aan beide kanten een grote rol. Er wordt veel gemist. Via Anita en een score met bonus van Tamlyn is de voorsprong 10-6. Het favoriete snelle spelletje dat Jolly Jumpers wil spelen lukt niet. Jolly Jumpers kan in de laatste minuut via een driepunter en een break (na een turnover van Grasshoppers) toch een kleine voorsprong nemen: 10-11.

2e periode:
Jolly Jumpers begint met een driepunter en het antwoord komt direct van Eline met een score onder het bord. In de daarop volgende aanval van Grasshoppers moet Birgitte met een ernstige spierscheuring (kuit/achillespees?) het veld af. De thuisclub is hierdoor duidelijk van slag en geeft 3 scores zo weg. Grasshoppers herstelt zich knap middels scores van Tamlyn en Suus en een schotblok van Naomi, 16-20. De volgende klap is het uitvallen van Tamlyn die haar knie weer verdraaid (kruisband?) en ontgoocheld naar de bank moet. Iedereen is stil en aangeslagen. Jolly Jumpers profiteert meteen en loopt uit naar 16-25. Grasshoppers probeert het vooral met driepunt pogingen maar die vallen niet. Via Eline en Anita wordt de ruststand 20-26.

3e periode:
Jolly Jumpers begint weer met een driepunter, maar Maaike antwoordt met 2 scores en een driepunter. Als Carola een steal pakt en scoort is het 29-31. Grasshoppers werkt hard, maar heeft door het uitvallen van Birgitte en Tamlyn niet alleen scorend vermogen, maar vooral reboundkracht ingeleverd. Jolly Jumpers krijgt hierdoor veel 2e kansen en loopt uit naar 36-46. Een laatste driepunter van Rosalie in de buzzer brengt de tussenstand op 39-46.

4e periode:
De vermoeidheid door de kleine rotatie gaat meespelen. Even niet opletten en even teveel ruimte geven in de verdediging wordt door Jolly Jumpers afgestraft. Met snelle breaks loopt de tegenstander uit naar 40-55. Het lijkt een gelopen wedstrijd, maar Grasshoppers toont een sterke wedstrijdmentaliteit. Onder aanvoering van een sterk spelende Eline, die blijft buffelen onder de borden, blijft Grasshoppers overeind. Ook het uitvallen van Suus (knie in onderrug)) wordt opgevangen. Onverminderd wordt er druk gegeven. Jammer dat een aantal driepunters uit de ring rollen. In de laatste minuut wordt de achterstand nog verkleind door een driepunter van Rosalie en een laatste score van Maaike. Eindstand 51-61.

Scores: Suus 2; Rosalie 7; Anita 10; Carola 6; Maaike 14; Eline 7; Tamlyn 5.

Reactie coach Axel: “Je doet hier niets aan, zo zonde dat die blessures nu net vallen. De meiden hebben alles gegeven en het maximale geprobeerd. Het gameplan was goed en ook de uitvoering. Ik ben trots hoe ze gespeeld hebben. We kijken toch uit naar volgende week.”