Dames 1 heeft na een wedstrijd met ups en downs met 74 – 61 gewonnen van Lekdetec.nl en daarmee de stand op 1-1 gebracht. In een vol en vooral sfeervolle sporthal Cleijn Duin was het begin voor de bezoekers met een 0-13 run. Solar-systemen Grasshoppers DS 1 kwam vanaf toen steeds beter in de wedstrijd. De jarige Eveline Messemaker kon zich in positieve zin onderscheiden (20 punten). De schouderblessure van Sonja Kuijt baarde daarentegen weer de nodige zorgen.
Maar met de rust was er zelfs een voorsprong van 2 punten. Het derde kwart was vergelijkbaar met het eerste. Lekdetec sloeg een serieus gat maar opnieuw wist ze dat niet te verdedigen. De Katwijkse strijdlust stond symbool deze wedstrijd en tegen het eind van de derde periode was de achterstand nog maar 2 punten. Onder aanvoering van Sharon Beld pakte Grasshoppers de voorsprong om die niet meer uit handen te geven. Een uiterst nuttige driepunter van Eveline Messemaker gooide de wedstrijd definitief in het slot.
Het playoff circus reist nu voor tenminste 2 wedstrijden af naar Bemmel. Bij voldoende animo wordt een bus geregeld om het team van Rick Driessen aan te moedigen.