Klik hier voor de persoonlijke pagina van Roos – Run 4 Happiness en doneer
Op de dag dat Rotterdam Basketball aankondigde dat het streven is om volgend seizoen in de Dames Eredivisie te spelen, was de ontmoeting tegen het huidige Dames 1 tegen Dames 3 van Solar-systemen Grasshoppers. Het begin van de competitie was een thuiswedstrijd tegen Rotterdam (59-37) en tot slot ook de laatste wedstrijd uit. De cirkel was rond met allebei de keren winst. Met de terugkeer van Roos en Andrea voor de nog geblesseerde Jacoline, was het team verder compleet. Beide genoemde speelsters waren met samen 48 punten behoorlijke aanjagers. Na de rust (25-27) werd Rotterdam overlopen en werd een klinkende overwinning neergezet. Eindstand: 46-81.

In het begin leek er nog niet veel aan de hand (5-11), maar te weinig inzet in de verdediging liet Rotterdam een 11-0 run neerzetten. Dat leek nergens naar en er moest een knop om na de eerste periode (16-12). De eerste score in de tweede 10 minuten was nog wel voor Rotterdam, maar eindelijk kwam er iets van swung in het team van de Katwijkers. Het werd 18-25 met nog iets meer dan een minuut te gaan voor de rust. Een leer voor de volgende keer is dat het dan nog niet is gespeeld. Verslapping leidde er toe dat tot in de buzzer het thuisteam nog 5 punten kon maken. Ruststand nog wel aan de goede kant voor Dames 3: 25-27.

Scheidsrechter Vuur stond er alleen voor en hield de wedstrijd goed in de hand. Rotterdam had de meeste foutenlast en dat betekende dat de tweede helft de druk over het hele veld moest worden opgevoerd. Andrea pakte de nodige steals en (aanvallende) rebounds als vanouds en Roos (met o.a. 3 driepunters) zag bijna al haar acties bekroond met scores. De 3e periode kende een tussenstand van 7-32. Het 4e kwart eindigde via 12-24 tussenstand door de laatste score van Lieke met een 46-81 op het scorebord.

Scores: Esther 2, Judith 7, Gerlinde 2, Andrea 19, Leonie 0, Rianne 0, Roos 29, Lieke 11, Liza 11.

Coach Jaap was zeer tevreden over de tweede helft. “Het was ook gewoon leuk om naar te kijken. Snelle fastbreaks, aanvallen over meerdere schijven die dan ook worden afgemaakt met scores. Iedereen draaide daarin goed mee en je ziet ook veel terug van de trainingen waar Floor veel energie insteekt. Alleen als er een verslapping kwam in de verdediging en het allemaal een stapje langzamer ging, zie je de kwetsbaarheid terug. Ik hoop dat ze dat vooral van deze wedstrijd hebben geleerd.`

Het feit dat Roos nog terug kwam voor het einde van het seizoen was buiten verwachting. Vorige week kon in het wedstrijdverslag al worden aangekondigd dat ze de trainingen ging hervatten. Er is dan ook heel wat aan de hand en met haar verjaardag op 1 februari jl. nam ze een besluit. Met Run 4 Happiness met de Bas van Goor Foundation, gaat ze de marathon van New York lopen. Lees haar verhaal en ondersteun de strijd tegen diabetes met een gift. Bovenaan het artikel de link naar de betreffende pagina.

Dames 3 speelt in maart nog een nacompetitie in een verliezerspoule. Data en eerste tegenstander nog niet bekend.