Klik hier voor de foto’s van Geert Bekker
In de halve finale van de play-offs werd dinsdagavond de derde wedstrijd in de best-of-five serie
gespeeld. De thuisploeg won in een heuse thriller met 64-62. De stand is nu 2-1 voor Lekdetec.
Zaterdagavond – wederom in Bemmel – kan Solar-systemen Grasshoppers de serie verlengen. Bij winst is er een beslissende 5e wedstrijd in Katwijk.
De wedstrijd bereikte na een geweldige inhaalrace van Solar-systemen Grasshoppers, hartstochtelijk toegejuicht door het talrijke Katwijkse publiek wat o.a. met een gesponsorde bus door Solar-systemen was afgereisd, een kookpunt op 9 seconden voor het einde. Bij een stand van 60-62 kreeg Bemmel 2 vrije worpen waarvan de 2e gemist werd. De rebound was echter voor de thuisploeg die via J. Bettonvil met een 3-punter de winst naar zich toetrok.
Sharon Beld (double-double met 10 rebounds) en Evelien Messemaker waren de topscorers bij Solar-systemen Grasshoppers met 16 punten terwijl Karin Kuijt met 17 punten namens Lekdetec de meeste scores had.

Het begin van de wedstrijd was voor Bemmel dat halverwege de 1e periode leidde met 15-3 voordat
Grasshoppers via Sharon Beld en Fleur Kuijt wat terug kon doen (19-10). De laatste viel helaas uit met een blessure.
Na 2 scores van de thuisploeg werd de maximale voorsprong van 16 punten bereikt. Vanaf dat
moment kwam Solar-systemen langzaam maar zeker dichterbij. Er werd minder ruimte weggegeven
en via scores van Tamlyn de Groot, Janine Guijt en Sharon Beld was de achterstand een halve minuut
voor rust nog maar zes (30-24). Namens Lecdetec schoot Karin Kuijt voor rust daarna nog 2x raak
zodat de kleedkamers werden opgezocht bij een ruststand van 35-24.

Het derde kwart was duidelijk voor Grasshoppers. De Katwijkse ploeg begon furieus en na 2
achtereenvolgende scores van Inez van Hulsen bracht de prima spelende Noor Driessen de
achterstand naar 3 punten (39-36). Het meegereisde publiek begon er weer in te geloven en liet nog
meer van zich horen. Drie 3-tjes op rij van Iris Govers, Ingrid van der Plas en scores van de in de 2e
helft uitblinkende Evelien Messemaker zorgden voor een voorsprong aan het begin van het 4e kwart
(46-50).

In de laatste periode gingen de scores over en weer. Grasshoppers vooral via Messemaker en Bemmel vooral via de vrije worplijn (8-uit-10). Stand was 60-62 met nog 32 seconden te gaan en Bemmels balbezit. Spanning ten top, aanval word opgezet, Bemmels balverlies..? Nee, scheidsrechter heeft fout gezien en Lekdetect mag opnieuw naar de vrije worplijn. De rest is bekend, het zoet van de overwinning is voor de thuisploeg.