Archieffoto (Geert Bekker): Karin Kuijt tegen haar oude club woman of the match.

Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Lekdetec.nl op overtuigende manier gewonnen en is door deze zege en het verrassende verlies van Binnenland tegen Den Helder alleen aan kop gekomen in de Vrouwen Basketbal League. Bij Grasshoppers speelden Sonja Kuijt en Mia Hordijk niet mee door blessures terwijl de thuisploeg niet kon beschikken over Lisanne de Jonge en Fenne van der Wielen.

Sportiff Company Grasshoppers kende een flitsende start en het duurde even voor de eerste Bemmelse punten vielen. Na 0-11 komt Lekdetec in eerste instantie nog wel dichterbij (8-16) maar kan niet voorkomen dat Grasshoppers dit kwart met een ruime voorsprong af kan sluiten (10-26).
Ook de tweede periode is voor Sportiff Company Grasshoppers. Na 17-37 halverwege komt het via 2 rake driepunters aan het einde van dit kwart op 21 punten voorsprong bij de rust (25-46).

In het derde kwart kan Sportiff Company Grasshoppers verder uitlopen. Mede door drie drietjes op rij is het verschil halverwege opgelopen naar 29-57. En bij aanvang van de laatste periode is het verschil opgelopen naar 29 punten (35-64).
De wedstrijd is dan natuurlijk al gespeeld en als het laatste fluitsignaal klinkt gaan de dik verdiende punten terug naar Katwijk. Eindstand 50-83. Na de wedstrijd waren er nog bloemen voor Karin Kuijt, die weer terug was op Bemmelse bodem, die uitgeroepen werd tot woman-of-the-match.
Periodestanden: 10-26; 15-20; 10-18; 15-19.

Scores: Karin Kuijt 17 (+5 ass.); Deborah Vos 15; Noor Driessen 15; Ilse Kuijt 8 (+10 reb.); Rosalie Aandewiel 8; Iris Govers 6 (+5 ass.); Tamlyn de Groot 5; Alissa vd Plas 4; Lotte van Kruistum 4; Marieke van Schie 1.

Reactie van coach Axel Gouw na de wedstrijd: “Van iedereen een hele goeie intensiteit gekregen. Elke speelster die erin kwam greep haar kans en dat is natuurlijk de basis: kansen zien en die grijpen. Ze dwongen stuk voor stuk hun minuten af. En als we dat bereiken dan maakt de samenstelling in het veld niet uit, dat zagen we vanavond.”

Aanstaande dinsdag 17 december speelt Sportiff Company Grasshoppers een bekerwedstrijd tegen Loon Lions 2. Aanvang van de wedstrijd in Landsmeer is 20.30 uur. Op 20 en 21 december aanstaande zal in Den Helder de Final Four worden gespeeld.
De Final Four in sporthal Sportlaan begint vrijdag 20 december om 19.00 uur met de wedstrijd 4Consult/Binnenland – Loon Lions. Daarna is het om 21.00 uur de beurt aan Dozy BV Den Helder en Sportiff Company Grasshoppers. De finale is zaterdag 21 december om 19.00 uur.