Klik hier voor het hele album van Jan v.d. Bilt. Foto: Iris Govers op weg naar 2 punten. (De foto’s van Geert Bekker volgen nog later.)

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen woensdag een prima prestatie geleverd door Lekdetec.nl voor de tweede achtereenvolgende keer te kloppen. Het publiek in sporthal Cleijn Duin zag een attractieve wedstrijd die in de spannende slotfase in Katwijks voordeel werd beslist.

Het eerste kwart laat een gelijk opgaand scoreverloop zien. Na 5-5 kan Grasshoppers wat uitlopen na 2 steals met score en vragen de bezoekers al snel om een time-out. Daarna is het Lekdetec dat toch weer de leiding overneemt maar niet kan voorkomen dat de thuisclub deze periode winnend afsluit (23-20).

Een prima tweede kwart van Solar-systemen Grasshoppers zorgt voor een grotere voorsprong in de wedstrijd. Via 28-28 halverwege neemt Grasshoppers de leiding over en slaat via een 11-0 run in de laatste 3 minuten voor rust een gaatje. Ruststand 39-28.

Lekdetec komt na rust weer even helemaal terug in de wedstrijd en onder andere via 3 opeenvolgende Bemmelse scores is de stand weer gelijk halverwege dit kwart (43-43). Maar evenzo snel als de bezoekers inlopen kan Solar-systemen Grasshoppers toch weer uitlopen en via onder andere 3 Katwijkse driepunters op rij deze periode met een ruime voorsprong afsluiten (58-47).

Een 9-0 run in het laatste kwart aan Bemmelse zijde brengt de spanning weer helemaal terug en via 64-59 is het verschil in de slotfase nog maar 3 punten (72-69). Het talrijke publiek in de zaal en via de livestream gaat er nog een keer voorzitten. Lekdetec probeert dan via het maken van fouten de klok te stoppen en in balbezit te komen maar Grasshoppers blijft koel vanaf de vrije worplijn. Eindstand 80-75.

Scores: Ilse Kuijt 13pt, Deborah Vos 12pt, Fleur Kuijt 12pt, Ingrid vd Plas 11pt (8 reb), Sharon Beld 10pt, Mia Hordijk 8pt, Noor Driessen 7pt, Iris Govers 5 pt, Marieke van Schie 2pt, Sonja Kuijt, Alissa vd Plas.

Coach Driessen was tevreden met de winst al zag hij nog verbeterpunten: “Het is goed dat er weer wat mensen in het team ‘komen boven drijven’ in deze wedstrijd. Het rebounden was dit keer minder. De tegenstander kreeg zodoende teveel 2e kansen.”

Aanstaande zaterdag 5 mei spelen Solar-systemen Grasshoppers en Lekdetec.nl de derde wedstrijd in de best-of-five serie in Bemmel. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur in de Schaapskooi.