Klik hier voor de foto’s van Geert Bekker Woensdag 3 februari speelde de Dames van Grasshoppers voor de vierde keer tegen de kampioen van afgelopen seizoen. Van de voorgaande wedstrijden was alleen de eerste zege voor Lekdetec. Het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden in sporthal Cleijn Duin waar de tribunes voor een doordeweekse avond goed bezet waren. Mede dankzij spreekstalmeester Jaap Jonker zat de sfeer er al snel in. Ook coach Rick Driessen genoot van het commentaar van de speaker.

De Katwijkse dames gingen voortvarend van start en kwamen mede door een vroege driepunter van Fleur Kuijt al snel op 6-0 . Hierna vond zus Karin, die voor de Bemmelse formatie uitkomt, het welletjes en met drie scores op rij zorgde zij dat de teams weer in evenwicht kwamen. Janine Guijt zorgde met één van haar in totaal drie 3-punters dat de Katwijkers toch weer de voorsprong namen. Lekdetec beheerste vervolgens het eerste kwart. Met snel spel en hard in de offensieve rebound, liepen zij uit naar 13-21 aan het einde van het eerste kwart.

Het 2e kwart ging wat scores betreft gelijk op. Lekdetec speelt zone en Grasshoppers heeft daar niet direct een passend antwoord op. Na een time out van de thuisploeg met nog 4 minuten op de klok lijkt het lek boven. Van de negen punten achterstand blijven er bij de rust nog maar 2 over zodat we met vertrouwen aan de thee kunnen. (30-32)

Na de rust zijn het de Katwijkse dames die het initiatief nemen en daarmee ook de leiding in de wedstrijd. Lekdetec weet nog wat tegen te stribbelen maar aan de hand van de ervaren routiniers Sharon Beld en Ingrid van der Plas, die dit kwart resp. 8 en 6 punten scoren, weet de equipe van Rick Driessen de stand op 51-43 te brengen.

Het publiek ging er lekker voor zitten. Beide teams verdedigden intensief en scores bleven beperkt aan beide zijden. Met nog ca. 3 minuten te spelen behaalde de thuisploeg de maximale voorsprong van 12 pnt. De press van Lekdetec leek Grasshoppers echter de das om te doen. Mede door veel foute passes bij het uitverdedigen kreeg Lekdetec vertrouwen. 10 punten op rij zorgden ervoor dat de voorsprong minimaal en de spanning maximaal werd. (61-60). Beide teams zaten aan hun foutenlast en gelukkig herstelde Solar-systemen Grasshoppers zich en moest de formatie uit Bemmel fouten maken om in balbezit te komen. Met nog 1:31 op de klok liep Solar-systemen Grasshoppers via 4×2 benutte vrije worpen toch nog uit naar 69-60. De laatste 3-punter van Lekdetec was slechts voor de statistieken.
Door deze belangrijke overwinning houdt Solar-systemen Grasshoppers zicht op de eerste plek. Den Helder en Landsmeer hebben slecht 2 verliespunten minder. Het verschil met Lekdetec is na woensdag 6 verliespunten.

As zaterdag speelt Solar- systemen Grasshoppers in en tegen koploper Den Helder.

Sharon Beld 19 pnt, 14 reb;Janine Guijt 16 pnt;Ingrid van der Plas 10 pnt, 19 reb;Fleur Kuijt 9 pnt;Sonja Kuijt 7 pnt;Evelien Messemaker 6 pnt;Inez van Hulsen 2 pnt.