Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker
Woensdag 18 mei werd de vierde wedstrijd van de “best of seven” serie, om de nationale titel, gespeeld in en tegen Landsmeer. De stand uit de eerdere ontmoetingen was 2-1 in het voordeel van
Loon Lions. Het was dus zaak voor Grasshoppers om deze wedstrijd in Katwijks voordeel te beslissen. Vanuit Katwijk was er ook weer een bus vol supporters om het team van Rick Driessen aan te moedigen. Met trommels en toeters maakte zij minstens zoveel geluid als een Spaans voetbalstadion. De sporthal in Landsmeer zat afgeladen.

Het eerste kwart gaat voor beide teams vrij nerveus van start en scores vallen niet makkelijk. Halverwege is de stand slechts 6-4 in het voordeel van de Lions. Grasshoppers probeert vooral uit 1 tegen 1 situaties en afstandsschoten de punten te pakken. Sonja Kuijt en Evelien Messemaker pakken de driepunters. De scores gaan over en weer maar de Katwijkse formatie weet het kwart toch met minimale voorsprong winnend af te sluiten. (13-14)

Het tweede kwart kenmerkt zich door veel gemiste kansen. Het Katwijkse publiek moedigt het team aan maar kan niet voorkomen dat ex-Grasshopper Corine Manuputty met twee 3-punters het gat
naar 7 punten brengt. Evelien brengt met een buzzer beater haar totaal in de eerste helft op 9 pnt en de ruststand op 27-22.

Solar-systemen Grasshoppers komt sterk uit de rust en mede door scores van Ingrid van der Plas, Evelien Messemaker (3pnt) en Noor Driessen neemt Grasshoppers het roer weer over (27-29). De
spanning is voelbaar en ook het geloof is terug. De rest van het derde kwart wordt er vervolgens om en om gescoord. Loon Lions deed dit de laatste 3 minuten vooral uit vrije worpen vanwege de
foutenlast die de Katwijksen opgelopen hadden. Het kwart werd in het voordeel van Grasshoppers beslist (13-17) en het scorebord gaf nu een minimale voorsprong voor Loon Lions aan (40-39).

Het vierde kwart toont tot halverwege een vergelijkbaar beeld als het derde waarbij er constant van stuivertje gewisseld wordt. Janine Guijt pakt vier punten op rij en bij Loon Lions lijkt het
alleen Fieke Ligthart te zijn die mag scoren. Met nog 4 minuten te spelen neemt het team van Molly Mc Dowell, een run van 8 punten. De speelsters van de Lions, met een gemiddelde leeftijd van 29 (tegen 22 voor Grasshoppers), spelen daarna de wedstrijd uit. Grasshoppers moet fouten maken om in balbezit te kunnen komen maar het gat is dan al te groot. De einduitslag is daardoor wat geflatteerd (66-54).

Aanstaande zaterdag gaat het circus verder in Katwijk waar om 20.00 uur de sprongbal opgegooid zal worden. Grasshoppers moet de resterende 3 wedstrijden winnen om in navolging van Quick Boys ook het bordes te mogen betreden.

Scores: Evelien Messemaker 14 pt, 7 rb; Fleur Kuijt 7 pt; Sonja Kuijt 7 pt; Noor Driessen 7 pt;Ingrid vd Plas 6 pt , 9 rb; Janine Guijt 6 pt; Inez van Hulsen 3 pt; Iris Govers 2 pt; Tamlyn de Groot 2 pt.