Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Kobe Bryant Tribute met 24 seconden stilte.

Sportiff Company Grasshoppers is er afgelopen woensdagavond niet in geslaagd de halve finale van de beker te halen. In eigen huis moest de ploeg van Axel Gouw de meerdere erkennen in Dozy Den Helder. Voorafgaand aan de wedstrijd om 8 uur en 24 minuten, werd stilgestaan bij het tragische helikopterongeluk en een mooi eerbetoon bewezen aan basketbalicoon Kobe Bryant met dochter en nog 7 inzittenden met 24 seconden stilte.

De thuisclub had het vizier niet op scherp staan in een wedstrijd waar de punten nogal duur waren. Aan de andere kant was het vooral de ongrijpbare Amerikaanse Curran (30 punten in totaal en de enige met dubbele cijfers) die er voor zorgde dat Den Helder met een kleine voorsprong de rust in ging. Via 17-18 werd bij een stand van 29-31 de rust bereikt.

Ook na rust kende de wedstrijd lange tijd een gelijk opgaand scoreverloop, maar als Dozy Den Helder vlak voor tijd een gaatje slaat kan Grasshoppers het tij niet meer keren. Na 40-41 aan het eind van de derde periode pakte Den Helder via 50-57 en met nog 6 seconden te spelen en balbezit 59-62, de overwinning. Eindstand 59-63.

Topscores: Ilse Kuijt 15 (+4 BS), Deborah Vos 10 (+8 reb), Mia Hordijk 9, Karin Kuijt 8, Noor Driessen 6, Iris Govers 3, Sonja Kuijt 3, Rosalie Aandewiel 3, Marieke van Schie 2, Alissa vd Plas, Lotte van Kruistum, Liselot Kulk.

Coach Axel Gouw zag een aantal speelsters niet in normale doen wat z’n weerslag had op de totale teamprestatie: “Voor de wedstrijd van zaterdag hebben we weer frisse hoofden nodig in het team, dat de hele wereld aan kan.”

Aanstaande zaterdag 1 februari speelt Sportiff Company Grasshoppers voor de competitie opnieuw een thuiswedstrijd. Lekdetec uit Bemmel komt op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur.