Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto: Ingrid van der Plas stijlvol naar de basket.

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen CTO in winst weten om te zetten. De ploeg van Rick Driessen had tegen de talentenploeg uit Amsterdam vanaf het begin tot het einde van de wedstrijd een ruime voorsprong die eigenlijk geen moment in gevaar kwam.

Grasshoppers begon gelijk met een felle verdediging en volop tempo aan de wedstrijd wat resulteerde in een 8-0 voorsprong voordat CTO wat terug deed (12-6). Daarna kon Solar-systemen de voorsprong weer vergroten mede door de nodige steals met score en werd het eerste kwart met een 19-6 voorsprong afgesloten.
De bezoekers verkleinden in de 2e periode aanvankelijk de achterstand (23-14), ook omdat Grasshoppers wat slordig was in de afwerking. Via 23-14 halverwege kreeg Solar-systemen Grasshoppers daarna het vizier weer op scherp. Ruststand 34-21.

Ondanks de eerste score van CTO liep Solar-systemen direct na rust uit naar een grotere voorsprong. Het tempo werd weer wat opgeschroefd wat resulteerde in veel scores vanuit fast break situaties. Via 42-23 halverwege eindigde de derde periode bij een stand van 49-33.

Het laatste kwart kwamen de bezoekers in eerste instantie bijna niet meer tot scoren en via een 15-0 run vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 30 punten. Drie minuten voor het einde is de stand 67-37 en met wat scores over en weer eindigde de wedstrijd met 74-42 eindstand op het scorebord.

Door deze winst en de andere uitslagen van dit weekend beloofd het de laatste 2 wedstrijd-ronden van de eerste helft superspannend te worden in de VBL. In de strijd om de eerste 4 plaatsen – die recht geven op rechtstreekse plaatsing voor de play offs – zijn er nog 6 ploegen in de race. Momenteel staan Den Helder en Lekdetec aan kop met 16 punten en volgen Lions, Royal-Eagles, Binnenland en Solar-systemen Grasshoppers daarachter met 14 punten. De eerste 4 ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs.

Scores: Ingrid vd Plas 18p (+6st), Noor Driessen 15p (+4ass+4st), Deborah Vos 12p, Marieke van Schie 9p, Iris Govers 7p, Ilse Kuijt 6p (+7bs), Mia Hordijk 6p, Alissa vd Plas 1p, Tamlyn de Groot.

Fleur Kuijt, Sharon Beld en Sonja Kuijt zijn nog geblesseerd.
Op zaterdag 6 januari speelt Solar-systemen een uitwedstrijd tegen Royal Eagles uit Apeldoorn. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 13 januari tegen Amazone. Aanvang 20.00uur.
In het weekend van 19/20 januari 2018 wordt dan de Final Four in Katwijk gespeeld, waarvoor Grasshoppers als organisator zich rechtstreeks heeft geplaatst.