Klik hier voor de foto’s van Arie Kraak De mooie zegereeks van Solar-systemen Grasshoppers is afgelopen zaterdag gestopt in Barendrecht. In een wedstrijd die tot het einde spannend bleef, gooide de thuisclub iets minder mis en won daardoor de wedstrijd.

De start van Solar-systemen Grasshoppers (2-12) is prima maar Binnenland herstelt zich en halverwege het kwart is de stand gelijkgetrokken. Janine Guijt is inmiddels uitgevallen met een voetblessure. Ondanks dat bij Grasshoppers de schoten niet meer vallen, blijft de schade nog enigszins beperkt (17-16).
In de 2e periode gaan de scores over en weer. Beide teams hebben moeite met de afronding en de wedstrijd is meer spannend dan mooi. Groter dan 2 punten wordt het verschil in deze periode nooit en eindigt met 31-32 in Katwijks voordeel.

Na de rust zijn de eerste scores voor Binnenland maar Solar-systemen Grasshoppers kan toch weer aanhaken en zelfs een voorsprong pakken. Een strakkere verdediging dwingt Binnenland tot een aantal malen balverlies en via een sterke 13-0 run slaat Grasshoppers een gat van 9 punten (44-53). In de eindfase van dit kwart verkleint Binnenland vervolgens de Katwijkse voorsprong naar 3 punten via 2 driepunters, waarvan 1 in de buzzer (50-53).

Ondanks dat de Katwijkse aanval stroef verloopt, staat er 3 minuten voor tijd toch nog een voorsprong op het scorebord (60-62) maar de ploeg van Rick Driessen kan niet voorkomen dat Binnenland in de eindfase profiteert en de overwinning naar zich toetrekt (70-63).

Topscorers: Sharon Beld 16 pt, Sonja Kuijt 13pt.
Top rebounds: Iris Govers 11 reb.