Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Mia Hordijk vliegt stijlvol naar de basket.

Het vlaggenschip van Sportiff Company Grasshoppers heeft in een wedstrijd met twee gezichten uiteindelijk aan het langste eind getrokken. De nummer twee uit de competitie, 4Consult Binnenland uit Barendrecht, was afgelopen zaterdag de tegenstander. In de Final Four finale, ruim een maand geleden kwam Grasshoppers drie punten tekort tegen Binnenland maar nu werd met drie punten gewonnen, 70-67.

Grasshoppers coach Axel Gouw kon weer over zijn volledige selectie beschikken. Binnenland begint sterk en weet al snel een klein gaatje te slaan. Het zijn Ilse Kuijt en Mia Hordijk die, beide met 5 punten op rij , ervoor zorgen dat het eerste kwart met een kleine achterstand 16-19 afgesloten wordt.

Het tweede kwart geeft het totaal ander beeld. Het is vrijwel alleen Grasshoppers dat de klok slaat. Als snel komen de Katwijkse dames langszij. Marlou de Kleijn van Binnenland weet de tegenstander nog even in het spoor te houden. Hierna is het Sportiff Company Grasshoppers dat 14 punten op rij maakt en hiermee een comfortabele voorsprong neemt. Ilse Kuijt zorgt nog met een 3-pts buzzer-beater voor een ruststand 40-27. Dat betekende een kwartuitslag van maar liefst 24-8.

De rust heeft Grasshoppers, in tegenstelling tot Binnenland, geen goed gedaan. Er valt niets meer terwijl Binnenland langzaam maar zeker het gat verkleint en na 5 minuten de leiding weer terug pakt. Hierna gaat het team van Gouw, v.d. Vuurst en Mens ook weer meedoen met de scores maar Binnenland weet na het 3e kwart, ondanks een belangrijk afstandschot van Sonja Kuijt, een stand van 50-54 op het bord te zetten (kwartuitslag 10-27).

Het 4e kwart weet zich te ontpoppen als een ware thriller. Binnenland weet het gat nog even tot 8 punten te vergroten maar daarna zorgt Sportiff Company Grasshoppers ervoor dat het verschil op zo’n 2, 3 punten blijft. Met nog een kleine anderhalve minuut is het Sonja Kuijt die Grasshoppers, opnieuw met een 3-punter, op voorsprong brengt (68-67). Binnenland weet uit de volgende aanval niet te scoren. De aanval van Grasshoppers wordt door een fout van Binnenland onderbroken waardoor twee vrije worpen de voorsprong naar 3 konden brengen. Beide gingen echter mis maar uit de rebound wist Grasshoppers, met nog 6 seconden te spelen, de voorsprong toch op 3 te brengen. Binnenland probeerde na de genomen time out nog 2 maal van afstand te schieten maar beide schoten faalden waardoor Sportiff Company Grasshoppers de voorsprong in de competitie naar twee punten heeft getild, met nog een inhaalwedstrijd te gaan.

Scores: Ilse Kuijt 18; Mia Hordijk 13 (4 stls, 1 blk); Karin Kuijt 12; Deborah Vos 11 (9 reb, 4 ass); Sonja Kuijt 8; Marieke van Schie 4; Noor Driessen 4; Rosalie Aaandewiel; Iris Govers; Alissa van der Plas; Tamlyn de Groot; Lotte van Kruistum.

Coach Axel Gouw zag net als iedereen een wedstrijd met 2 gezichten, maar was zeer tevreden met strijd die ook in de mindere fase werd geleverd: “Mia sleepte ons in de eerste helft door een moeilijke periode door haar inzet. Het derde kwart was niet zo goed inderdaad, maar dat was voor een groot deel ook de verdienste van Binnenland. Uiteindelijk grote veerkracht en strijd gezien en toch de winst binnenhalen. Nu weer verder met beter worden.”

Aanstaande woensdag 29 januari speelt Grasshoppers de kwartfinale voor de beker thuis tegen Den Helder. Sprongbal is 20.30 uur in sporthal Cleijn Duin.