Ilse Kuijt met complimenten van de coach.(archieffoto Geert Bekker).

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder in winst weten om te zetten. De wedstrijd met een wisselend scoreverloop kon aan het begin van het 4e kwart nog 2 kanten op maar de ploeg van Rick Driessen sloeg in het laatste periode toe om uiteindelijk nog met een ruime overwinning te eindigen.

Veel missers aan Katwijkse zijde zorgen voor een kleine Helderse voorsprong in het begin van de wedstrijd. Aanvallend gaat het daarna wat beter en halverwege neemt Grasshoppers de leiding over (7-9). Dit duurt echter niet lang en via een eindspurt kan de thuisclub dit kwart winnend afsluiten (17-11).

In 1e instantie kan Den Helder verder uitlopen naar maximaal 10 punten maar 2 Katwijkse drietjes (van de 6 in deze periode) verkleinen de achterstand (25-21). Solar-systemen Grasshoppers heeft inmiddels het netje gevonden en pakt de leiding weer over. Dozy Den Helder doet vlak voor rust nog 2x wat terug maar kan niet voorkomen dat Grasshoppers met een voorsprong gaat rusten. Ruststand 35-38.

Solar-systemen Grasshoppers komt goed uit de kleedkamer en kan aanvankelijk verder uitlopen (37-47) maar de Helderse veerkracht brengt de spanning weer terug in de wedstrijd. Met 60-60 op het scorebord bij aanvang van de laatste periode lijkt het op een spannend einde uit te draaien maar een 17-0 run van Grasshoppers gooit de wedstrijd in het slot. Eindstand 67-83.

Scores: Fleur Kuijt 19pt, Ilse Kuijt 14pt, Mia Hordijk 12pt, Evelien Lutje Schipholt 12pt (14 reb), Noor Driessen 9pt, Ingrid vd Plas 7pt, Deborah Vos 6pt, Iris Govers 3pt, Gillian Scholten 1pt, Sonja Kuijt, Marieke van Schie.

Coach Rick Driessen was na afloop tevreden over het harde werken in de tweede helft en de bijdrage van Ilse Kuijt.In het laatste kwart ging Evelien Lutje Schipholt helemaal los: “Ze had echt alles.”