Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto: Marieke van Schie met 8 punten en 11 rebounds sterk bezig.

Solar-Systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag haar zevende zege op rij weten af te dwingen, door de winst te pakken op koploper Dozy Den Helder. Gedurende de hele wedstrijd stonden de dames van Solar-Systemen Grashoppers op voorsprong, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kwamen de dames uit Den Helder langszij. Met nog 2,5 minuut op de klok was de stand in Sporthal Cleijn Duin 64-64 geworden. In de zenuwslopende slotfase die volgde, waarin aan beide zijde diverse schoten werden gemist, wist de ploeg van Rick Driessen de winst naar zich toe te trekken.

De avond werd gestart met het voorstellen van de dames met daarbij de jeugdige speelsters van het team MU10-1 (o.l.v. Mieke en Judith Messemaker); welke de dames gedurende de wedstrijd goed hebben aangemoedigd! Ook kon bestuurslid Kees de Jong de verheugende mededeling doen dat Ani en Ruzanne niet met hun ouders het land waren uitgezet en weer in Katwijk verbleven. Een staande ovatie was hun deel.

Grasshoppers start goed met balbezit na de sprongbal en meteen een score van Noor Driessen.Er wordt gespeeld in een goed tempo en met scores van Iris Govers en Noor Driessen staat het na 3,5 minuut spelen 12-5 voor de Katwijksen. Beide teams hebben een goede defence en na een kleine 7 minuten spelen is de stand 14-10 nog in het voordeel van Grasshoppers. Wanneer Den Helder naar de vrijeworp lijn mag voor 2 maal, worden beide gemist, rebound is voor Deborah Vos welke ook de daarop volgende score achter haar naam mag noteren. Vervolgens is het Mia Hordijk die 2 vrije worpen in het netje schiet, gevolgd door een mooie driepunter. Met nog 1 minuut op de klok is de score 21-10 en neemt Den Helder een time out. Veel mag het niet baten, de stand is na Q1 22-12 in het voordeel van Grasshoppers.

Het tweede kwart is voor Dozy Den Helder, wat direct start met een aantal scores. Na 2,5 minuut in Q2 is de stand 25-20 en komt Den Helder langzaam dichterbij. De bucket wordt goed dicht gehouden en aanvallend is Grasshoppers wat minder productief. Een time out met nog 7:38 op de klok lijkt wat de dames nodig hebben. Hierna volgt Ilse Kuijt met 2 knappe driepunters (van totaal 5 deze wedstrijd) en is de stand weer 31-20. Opnieuw laten ze de Den Helderse dames dichterbij komen en is de ruststand 36-30 en het gat nog maar 6 punten.

Het derde kwart is weer voor Solar-Systemen Grashoppers. Er staat weer een goede Katwijkse defence en na 3 min spelen in Q3 is er weer een gat van 10 punten met een stand van 42-32. Een makkelijke score van Den Helder volgt. Hierna een mooie interceptie van Iris Govers die deze aanval ook nog eens afmaakt met een mooie driepunter. De scores gaan heen en weer en met nog 31 sec op de klok is de stand 55-42 in het voordeel van Grasshoppers. De laatste aanval en score in dit kwart is voor Dozy Den Helder (55-44).

Het laatste kwart verdwijnt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Waar Solar-systemen Grasshoppers eerst nog verder weet uit te lopen na een score uit een fastbreak van Ilse Kuijt,
2 scores op rij van Ingrid van der Plas en een (5e!) driepunter van Ilse Kuijt, is met nog 6:40
te spelen de stand 64-51. Vervolgens ziet de achterban van de thuisploeg deze voorsprong binnen 4 minuten verdwijnen en met een 13-0 run van de Den Helderse ploeg, is de stand plots 64-64 en zijn er nog 2:30 zenuwslopende minuten te spelen.

Kourtni Perry loopt tegen haar 4e fout aan en Ingrid van der Plas mag naar de vrije worplijn. Eerste wordt gemist, 2e geraakt, stand is nu 65-64. Een volgende aanval van Grasshoppers met een pass op Marieke van Schie inside, maar die zit ingesloten in een strakke verdediging. Wel een mooie assist op Ingrid van der Plas, die deze koelbloedig afmaakt, 67-64 en nog 1:30 op de klok. Een snelle aanval van Den Helder volgt en die resoluut wordt afgemaakt door Kourtni Perry, stand 67-66.
Grashoppers neemt uit, maar komt niet binnen 8 sec over de middellijn en de bal is weer voor de blauwe formatie. Met nog minder dan een minuut te spelen is daar een mooie interceptie van
Noor Driessen en de doortocht naar de basket, 69-66 en nog 31.4 seconden op de klok. Time out voor Den Helder. Een mooi schot van Kourtni Perry (3) rolt net van de ring en Britt Zappeij krijgt een persoonlijke fout en met 5 teamfouten mag Noor Driessen naar de vrijeworplijn. Helaas mist ze beide mogelijkheden, rebound is voor Den Helder en opnieuw wordt een schot voor een driepunter op een haar na gemist. Met nog 12.3 sec op de klok is er een time out voor Den Helder.
Janiek van Veen mist ook een schot op een driepunter, rebound is voor Ingrid van der Plas en
Britt Zappeij maakt haar 5 persoonlijke fout in de zoemer. Ingrid van der Plas mag nog naar de vrije worplijn en schiet beide feilloos raak. Eindstand: 71-66! De zevende zege op rij voor Solar-Systemen Grasshoppers is een feit.

Scores : Ilse Kuijt 19, Noor Driessen 10, Iris Govers 10 (+ 7 reb), Mia Hordijk 9, Ingrid vd Plas 9, Marieke van Schie 8 (+ 11 reb), Deborah Vos 6 (+ 7 reb), Tamlyn de Groot, Alissa vd Plas.
Sharon Beld, Fleur Kuijt en Sonja Kuijt wegens blessures niet gespeeld.

Periode standen : 22-12 ; 14-18 ; 19-14 ; 16-22

Aankomende zaterdag 16 december speelt Dames 1 uit in Landsmeer tegen Loon Lions. Aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur.