Afgelopen vrijdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd van de 1e helft van het seizoen op het programma voor DS3. De tegenstander van deze avond was BC Apollo, en zoals u in het vorige verslag kon lezen, was Apollo uit op revanche en aan DS3 de taak om de punten alsnog mee te nemen naar Katwijk. Dit was het plan maar… het liep even anders. In een wedstrijd waarbij Dames 3 voor rust vooral tegen zichzelf speelde, eindigde deze pot in een verlies van 49 – 43.

Met 8 speelsters werd er afgereisd naar Amsterdam. Mirjam & Anne-Marie waren afwezig maar gelukkig was Gerlinde bereid om ook mee te spelen zodat we toch nog een aardige wisselroulatie hadden.

Met een zieke coach Jaap aan het roer, winnen we de sprongbal niet, maar namens Dames 3 is het wel Laura die als eerste de tafelaars aan het werk zet, 0-2. Vervolgens breken er een 5tal puntloze minuten aan voor Dames 3 en komt Apollo langszij. Dames 3 loopt achter de feiten aan en de focus en scherpte mist in deze wedstrijd. Er worden teveel verkeerde keuzes gemaakt in de aanval en onnodig makkelijke ballen gemist. Apollo kan zelfs uitlopen tot 6-2 totdat Wendy er klaar mee is een bommetje laat vallen. Vervolgens scoort ze ook nog een layup, wat haar zus Ellen daarna nog even herhaalt. Ondanks deze 7-0 run voor Dames 3 lukt het niet om de voorsprong vast te houden en verliezen we dit kwart minimaal met 9-10.

Dat er uit een ander vaatje getapt zal moeten worden is duidelijk, ook aangezien er al 13 turnovers op het scout staan, en dat al na 10 minuten….
Net als in het eerste kwart is het nu ook weer Laura die dit keer met een vrijeworp de eerste score aantekent in dit kwart. Maar Apollo heeft een minuut later alweer een antwoord klaar; 10-13. Miranda weet dan ook nog het netje te vinden maar verder is het alleen nog Wendy die de scores maakt voor Dames 3 in dit kwart. Met 8 punten op rij probeert zij nog enigszins de schade te herstellen maar kan niet voorkomen dat Apollo in de rust leidt met 20-26.
Het is tot dan toe een rommelige wedstrijd, aan beide kanten wordt veel gemist en ook qua passing scheelt er het een en ander aan. Maar, het kan dus in ieder geval veel beter dan dit en dat zal Dames 3 in de tweede helft moeten laten zien.

En dat gebeurt ook, met een 7-0 run staan we gewoon voor en alles draait beter in het veld. De spanning is weer helemaal terug en dit hele kwart is het een puntje-puntje wedstrijd. Dames 3 speelt niet meer tegen zichzelf en weet nu wel beter om te gaan met de verkregen kansen. Er wordt dit kwart goed verdedigd waardoor Apollo maar 6 punten kan bijschrijven aan hun totaal. De Wit-Grasshoppers zelf scoort er 13 dit kwart, en door Kariene is er zelfs na 30 minuten gespeeld te hebben een voorsprong van 32-33.

De laatste periode belooft dus spannend te worden. Er is even een dip als Apollo de eerste 2 scores aantekent, maar Andrea doet op de vrijeworplijn wat terug. Met een stand van 36-34 neemt coach Jaap een time-out om nog even alles scherp te stellen, de verdediging moet dicht zitten en in de aanval moet Dames 3 de rust bewaren om zo tot goede schotpogingen te komen. Alleen loopt dit niet helemaal zoals afgesproken, Apollo weet het netje beter te vinden dan Dames 3 en kan zelfs uitlopen tot een marge van 7 punten voordat Wendy weer iets terug doet. Dames 3 komt nog terug tot 3 punten maar dan lijkt al het kruit verschoten te zijn en ondanks nog 2 time-outs van Jaap verliest De Wit-Grasshoppers met 49-43.

Scores: Marloes 1, Laura 10, Ellen 2, Gerlinde 0, Miranda 5, Andrea 5, Wendy 19 (11 reb.), Kariene 2.

Het was na dit verlies nog even afwachten hoe de stand zich zou ontwikkelen in de poule. Bij winst op Leiden, zou Utrecht Bull’s zich ook met 12 punten op de gedeelde tweede plek kunnen nestelen. Net als Apollo en De Wit-Grasshoppers. Alleen in de beide confrontaties tegen die teams was het onderlinge resultaat in het nadeel van DS3. Voor de plaatsing naar de twee poules van de 1e klasse Rayon, was een plek bij de eerste drie van belang. Een dag later was aan alle onzekerheid een eind omdat Leiden thuis wist te winnen van Utrecht Bull’s (49-42). De derde plek in de poule was zeker gesteld, rechtstreekse plaatsing voor de 1e Klasse een feit.

Coach Jaap die met een dikke trui het nog koud had en door een keelaandoening heerlijk rustig was (van buiten), zag zijn team weer worstelen in de aanval. Er werd de eerste helft 16 keer balverlies geleden en te veel werd gemist. Rebounden was zwak, alleen Wendy onttrok zich aan de malaise. “We moeten toch bij ons zelf te rade gaan, waarom dit soort wedstrijden vaker voorkomen. Missen we een bepaalde hardheid om als het niet loopt toch een tandje bij te zetten? In de derde periode leek het er wel op. Alleen dat houden we niet vast in het vierde kwart, als de prijzen worden verdeeld. Toch heb ik het idee dat als iedereen afzonderlijk maar ook als team dat ene stapje voorwaarts zet, we een enorm goed collectief zijn die een meer dan behoorlijk balletje kan gooien. De nieuwe seizoenshelft zal het moeten uitwijzen.”

Dames 3 bedankt alle volgers voor hun support dit jaar. Iedereen prettige feestdagen gewenst . En tot volgend jaar!