In de derde wedstrijd van het seizoen kon het team coach Ab Hoek verwelkomen. Laura is nog altijd geblesseerd en Kariene viert haar zomervakantie in Brazilië. Het is de eerste wedstrijd van tegenstander Waddinxveen Flyers. Die kijken tegen een gemotiveerd team op dit rayonniveau al snel tegen een grote achterstand aan. Dit keer geen concentratieverlies maar een hoge versnelling in alle vier de perioden: 106-29.

De wedstrijd is geruild met een ander team van WF. Daardoor start de wedstrijd om 14.00 uur op veld 2. Roos komt van een andere uitwedstrijd in de warming up aangevlogen (om later nog een team te coachen en te tafelen bij DS1, haar zaterdagbesteding was zo aardig ingevuld). Als de nieuwe 24 sec. apparatuur is toegelicht en de juiste juryleden zijn geïnstalleerd kunnen we beginnen. De eerste paar minuten gaan nog gelijk op (4-4) na scores van Anne-Marie en Andrea. Na WF 6 minuten van scoren af te houden en vooral Andrea voor de scores tekent, staat het na 9 minuten en 7 assists 23-4. Miranda besluit voor DS3 het rijtje zodat het na 10 minuten 25-7 staat.

Tijd voor een dipje? Nee met een aantal scores van Roos, Miranda en Mirjam wordt gas gegeven tot 37-11. Even vallen er geen scores als van de vrije worplijn niet wordt geraakt en 2 minuten de teller stopt. Wendy doorbreekt dan in de 6e minuut weer de ban met 4 punten. Merel speelt weer eens lekker vrij van rugklachten (althans daar lijkt geen sprake van) en schiet van de bucketlijn er nog eentje bij. WF zet daar weinig tegenover en pakt zelfs nog een onsportieve fout na interceptie en lay up van Merel. Ruststand 45-13.

Wil de rust soms meer kwaad dan goed doen, in deze wedstrijd wordt in de derde periode niet verzaakt. Andrea (4) en Janet (6) zetten gelijk de toon. WF scoort eenmaal en dat blijkt van hun gelijk het laatste wapenfeit. Merel, Janet en Anne-Marie met 2 uit 2 van de lijn pakken de punten mee als Roos er een driepunter in knalt. Miranda bemoeit zich met de scores, maar ook met de rebounds. Er worden veel fastbreaks gelopen, het hele team komt aan bod. Als de kruitdampen zijn opgestegen, staat er na 3 kwarten een tussenstand van 75-15 op het tafelscorebord.

Hiermee gloort een nieuwe doelstelling voor aan de horizon van 40 minuten. De 100 puntengrens. Merel geeft daarvoor het goede voorbeeld en laat een bommetje van achter de nieuwe driepuntslijn los. Miranda en Roos met ieder 4 punten en Anne-Marie zorgen er na 5 minuten voor dat er 88 punten op het bord staan. Verdedigend worden de teugels iets gevierd want WF heeft dan 4 ballen door het netje laten vallen. Het mooie is dat alle scores over veel speelsters worden verdeeld. Zo drukken Janet, Wendy, Merel en Miranda nog eens af. Zelfs een aanvallende rebound met achterwaartse score valt, zodat ook het publiek wordt vermaakt. Het staat dan met een schuine blik op het scorebord 96-27 in de 8e minuut. “Dat gaat lukken.”, zo voelt iedereen. Andrea zorgt voor de 98 punten en mag daarop van de vrije worplijn de honderd vol maken. Ze mist (kwade tongen spreken van opzet ) de eerste en de tweede is wel raak. Mirjam pakt daarna een steal en score en gaat als 100 puntengrens beslechter de boeken in. Janet met driepunter en opnieuw Andrea zetten de eindstand neer: 106-29.

Scores: Roos 15, Anne-Marie 9, Mirjam 6, Wendy 8, Miranda 16 (13 reb), Andrea 21 (6 steals), Janet 14, Merel 17 (7 steals).

Coach Ab was zeer tevreden over het aanvalsspel (94 fieldgoal pogingen), waarbij iedereen van het team werd betrokken. Zelfs de verdedigende steekjes die vielen (“die baseline moet afgesloten worden!”), bedekte hij deze keer met de mantel der liefde. “Als de aanval zo lekker loopt, sluipt dat er toch onbewust in. Maar afgezien van dat heb ik een super wedstrijd gezien.”

Volgende wedstrijd is over 2 weken. Er wordt dan op 20 oktober uitgespeeld tegen Green Eagles 2 om 20:45 uur in de Wethouder Smithal.