Er zijn van die wedstrijden waarvan je na afloop bedenkt dat de afloop ook heel anders had kunnen zijn. Zaterdag jl. had Dames 3 zo’n wedstrijd. In alle pogingen om scores te maken ver de boventoon voeren op tegenstander New Stars, maar een fieldgoal percentage van slechts 21 en vrije worpen onder de 50% helpen dan niet echt om een wedstrijd te winnen. Er zat een deksel op de ring zo leek het, en na afloop dan ook de deksel op de neus voor de dekselse meiden van Dames 3. Een verlies van 54-67 was het gevolg. Een verbetering t.o.v. de uitwedstrijd die in 59-37 eindigde, maar evengoed met lege handen achterblijven is nooit leuk.

Beide teams beginnen stroef aan de wedstrijd. Hoewel de nodige aanvallen de ring (of omgeving daarvan) bereiken, wil het niet vlotten bij DS3. Na 7 minuten is de stand 3-4 en zijn er 3 van de vier vrije worpen gemist. Als de tegenstander dan uitloopt naar 5-10 lijkt met de laatste minuut te gaan de schade te overzien. Alleen wordt dan de verdediging nog 2 keer gemakkelijk overlopen is het gaatje opeens aanzienlijker: 5-14 na 10 minuten.

In de tweede periode blijven de teams redelijk in evenwicht. Eerst loopt New Stars nog uit naar 11-27 maar na een klein tussensprintje van 6-0 lijkt DS3 in het ritme te komen, totdat een driepunter uit ‘het niets’ daar weer roet in het eten gooit. Dat kan er dan ook nog wel bij. Met de laatste score voor rust van DS3 is de stand 22-34. Verdedigend iets te veel weggegeven maar aanvallend in de afronding iets beter. De coach beschouwd dat in de rust als een lichtpuntje. Als de ballen wel een keer gaan vallen en verdedigend de touwtjes strakker worden getrokken, zijn het maar 12 puntjes i.p.v. punten.

Tot op 9 minuten van de derde periode is het verschil nog altijd 12 (40-52), maar dan mag New Stars nog 7 punten scoren. Een beetje frustrerend om dat te zien gebeuren.
Na 5 minuten in de laatste periode staat het nog maar 63-44. Dan wordt er nog 1 keer de mouwen opgestroopt. Hoewel fastbreaks niet perfect worden uitgevoerd is de passie weer terug en kan New Stars niets anders doen dan tegenhouden. De Wit-Grasshoppers komt nog terug tot 54-67 bij het eindsignaal waarbij nog 7 vrije worpen worden gemist.

Scores: Roos 16, Esther 3, Jacoline 5, Andrea 20 (9 reb.), Gerlinde 4, Leonie R. 0, Rianne 0, Lieke 0, Liza 6 (11 reb.), Leonie B. 0.

Volgens de coach ontbrak het vooral aan overtuiging en vertrouwen in de afronding. “De ring is dit seizoen nog niet zoveel keer aangevallen. Maar als er zoals vandaag de spreekwoordelijke deksel op de ring ligt dan valt er niet veel eer te behalen. De meiden gooien ze niet perse mis, dus dat hoef ik ze niet te vertellen. Het herstel zat in de 4e periode dus dat geeft aan dat er tot het eind toe geknokt is en dat is goed. De handdoek in de ring gooien, is niet ons ding zo blijkt maar.”

De volgende wedstrijd is vrijdag, 20 maart a.s. uit tegen Baros 2 om 21.00 uur in sportcentrum Woudestein (Erasmus).