De uitwedstrijd was zo’n beetje de slechtste in de geschiedenis van DS2. De koploper in de Promotiedivisie is dit seizoen ongenaakbaar, maar STOL-Grasshoppers wist 3 perioden lang tegen Cangeroes op te spelen. In het laatste kwart was de pijp leeg en wist de tegenstander tegen een bijzonder hoog schotpercentage bija alle kansen te verzilveren. Tel daarbij op dat aan Katwijkse kant vrijwel niets meer lukte, waardoor het grote verschil kan worden verklaard: 53-79.

In de eerste fase van de wedstrijd wist STOL-Grasshoppers een voorsprong te pakken van 4-2 na scores van Sonja en Marloes. Vanaf de 4e minuut kwamen de scores bij de tegenstander opgang. Janet werd door Sonja op maat bediend en betekende de aansluiting op 6-9. De eerste kreeg nog 2 maal van de lijn en faalde niet en Ilse had de laatste score na 10 minuten. Er werd van beide zijden goed verdedigd en voor elke punt moest geknokt worden, met een kleine achterstand (10-12) ging DS2 de tweede periode in.

Willeke ging goed van start met een score en Birgitte pakte haar eerste punten wat 14-15 betekende. In de toen volgende 3 minuten ging het hard voor Cangeroes en plaatsten ze een 13-0 run. Alle doelpogingen werden zo’n beetje verzilverd (14-28). De press breaker aan Katwijkse kant liep niet hoewel iedereen was geïnstrueerd. DS2 wist zich echter te herpakken en de laatste 3 minuten voor de rust was voor STOL-Grasshoppers. Birgitte kwam een paar keer goed naar het bord en kon veelal alleen door fouten worden afgestopt. Maar trefzeker van de lijn slopen de Katwijksen dichterbij. Zeker toen Sonja een – naar later zou blijken haar enige – driepunter er in knalde, Wendy scoorde en Andrea op slag van rust nog een vrije worp benutte, stond het 27-32 met de rust.

Na rust kon DS2 niet meer aanklampen bij het tempo van Cangeroes. Slechts een driepunter van Willeke en drie punten van Miranda werden in de eerste 5 minuten gemaakt, tegen 13 voor de tegenstander (33-45). De achterstand was niet definitief want de thuisploeg rechtte na een time-out met een van de tribune hoorbare Anja, nog een keer de rug. De donderspeech had z’n werking niet gemist. Cangeroes wist 3 minuten niet meer te scoren, terwijl via netjes verdeelde scores van Sonja en Birgitte STOL-Grasshoppers 8 punten dichterbij kwam (41-45). Cangeroes wist eindelijk weer 2 keer het netje te vinden en via Anne-Marie de thuisploeg nog 1 keer. Na drie perioden stond er een zeer acceptabele stand op het scorebord 43-49. Er was duidelijk geen plek voor frivoliteiten aan Utrechtse kant, zoals in de uitwedstrijd toen nog in een time-out 10 keer moest worden opgedrukt.

Door 4 minuten lang niet te scoren in de 4e periode werd de handdoek feitelijk in de ring gegooid. Het beetje geluk wat je soms moet hebben, ontbrak terwijl Cangeroes wel de ballen door het netje zag vallen. De eerste score was van Miranda in de 5 minuut om er 45-59 van te maken. Vervolgens ging het even gelijk op door scores van de lijn van Ilse en Willeke en de driepunter van Marloes gaf nog even hoop op een betere stand (51-65). Maar Cangeroes volgde gelijk met ook een driepunter en besloot na een run van 12 punten daar ook mee. Een mooie fastbreak van Anne-Marie met assist op Andrea leverde een buzzerbeater op en gaf de eindstand van 53-79 op het bord te zien. Een paar sterke fasen in de wedstrijd van Cangeroes, wat de kracht van dat team ook wel goed aangaf, had de thuisploeg de das om gedaan. De laatste 3 minuten van de 4e periode deed geen recht aan de gehele wedstrijd, waar het doelsaldo van Cangeroes flink werd opgepoetst.

Scores: Andrea 3, Willeke 6, Anne-Marie 4, Ilse 2, Miranda 5, Marloes 5, Sonja 9, Wendy 2, Birgitte 13, Janet 4.

Invalcoach Anja was in de aanloop zelfs wat gespannen geweest. De uitwedstrijd had ze ook al gecoacht en de vraag was of DS2 zich had kunnen verbeteren. “Op het moment dat de verdediging verslapte, profiteerde Cangeroes direct. Er kwam voldoende ruimte voor een schot en tweede kansen onder het bord. Die kansen moet je ze niet geven en zelf hadden we net de pech dat onze schoten van buiten steeds van de ring stuiterden. De inzet was prima en over het algemeen is keihard gewerkt waardoor de vervelende smaak van de uitwedstrijd in ieder geval is weggespoeld.”

Aanstaand weekend is er een dubbelprogramma. Op vrijdagavond moet worden aangetreden in Amsterdam tegen BC Appollo Amsterdam om 20.30 uur (inhaalwedstrijd vanwege de slechte weersomstandigheden). Binnen 24 uur staat opnieuw een uitwedstrijd te wachten tegen Almere Pioneers om 17.00 uur.