Met Miranda op vakantie en Roos wel op de bank maar niet wedstrijdtenue, Jaap als invalcoach en Laura als superscout, waren 8 speelsters paraat om het tegen Akrides 2 op te nemen. Tot zaterdag evenveel verliespunten als DS3. Met in gedachten de vorige wedstrijd tegen Utrecht, moest er uit een ander vaatje worden getapt. Onder het oog van de vaste schare supporters en voorzitter Joop Zwaan was na de sprongbal het eerste balbezit en score voor De Wit-Grasshoppers. De eerste twee periodes ging het nog redelijk close op, de derde periode was van ongekend formaat en in de laatste kwart werd de voorsprong vastgehouden. Een overtuigende winst van 93-67 als gevolg.

De start is redelijk voorspoedig met scores van Merel (2+1) en Alexandra met driepunter. Als Kariene met centeractie ook nog 2 punten scoort staat het 8-2. Akrides komt in een kleine 2 minuten sterk terug en pakt een voorsprong van 8-9. Scores van Kariene, Wendy, Mirjam en Merel zorgen dan weer voor een kleine voorsprong 16-14. Met de één na laatste minuut ingegaan komt de tegenstander weer op gelijke hoogte. Het gaat in de wedstrijd leuk over en weer maar met 4 punten van Janet wordt na 10 minuten een klein gaatje geslagen 20-17.

DS3 is weer scherper aan het begin van de 2e periode. Scores van Janet, Merel en Anne-Marie zetten de tegenstander op 8 punten: 26-18. Merel die vandaag haar beste wedstrijd van het seizoen aflevert en haar periode met rugklachten misschien wel definitief achter zich laat, knalt er een driepunter in. Na de eerste score van Andrea zorgt ze met twee rake vrije worpen voor 34-26. De beide teams houden zich verder aardig in evenwicht. Het tempo is behoorlijk hoog en iets meer rust in het spel zou in sommige gevallen beter zijn, maar er gebeurt wel altijd wat. Scores van Kariene, Anne-Marie (4) en Wendy geven een voorsprong van 10 punten: 42-32. Kariene zorgt met de laatste score voor DS3 voor de ruststand van 44-36.

Het derde kwart is naar later blijkt memorabel. Merel knalt gelijk twee bommetjes door het netje en met 2 benutte vrije worpen van Janet, is binnen de twee minuten een nekslag uitgedeeld. Een voorsprong van 16 punten laat weinig illusies over bij de tegenstander: 52-36. Zeker als de koek verre van op is voor DS3. Alles lukt en Akrides staat er bij en kijkt er naar. Een noodschot van ver achter de perimeter treft zo waar nog doel, maar wordt bijna achteloos verwerkt. Verdere scores van Anne-Marie (4), Andrea 7 (waarvan 1 met bonus op het eind), Janet 4, opnieuw Merel met 4 punten en ook Wendy met 4, zorgen voor een ongekende 31-11 tussenstand in deze periode. Een tussenstand van 75-47.

In de eerste 2 minuten lukt het nog om de spanningsboog hoog te houden. Met scores van Kariene, Mirjam en Wendy wordt de grootste voorsprong op het bord gezet: 81-47. Drie van de 4 benutte vrije worpen, wegen op tegen een nieuwe driepunter van Akrides. Ongeveer op de helft zorgt Kariene zorgt nog voor 86-52 het verschil even hoog houdend. Verslapping treedt op en de wedstrijd dreigt als het spreekwoordelijke nachtkaarsje uit te gaan. Het wordt dan tijd voor een time out voor een wake up call. Het lukt nog niet gelijk want Akrides knabbelt iets van de voorsprong af en de (voorzichtig gedachte) 100 puntengrens raakt definitief uitzicht 87-65. In de laatste twee minuten zorgen Janet, Anne-Marie en Andrea nog voor het slotakkoord waardoor de toch ook imposante 90 puntengrens wel wordt geslecht. De eerste keer dat het in deze competitie in alle wedstrijden door geen enkel team nog niet eerder was gelukt. Eindstand 93-67.

Scores: Alexandra 4 (4 ass.), Anne-Marie 12, Mirjam 4, Wendy 11, Andrea 12 (7 reb.), Kariene 12 (4 ass., 8 reb.), Merel 24, Janet 14.

Coach Jaap glunderde na afloop van oor tot oor. Hoe anders dan bij de eerste wedstrijd in deze poule, waar je niet naar moet vragen om hem alsnog chagrijnig te maken. “De opening na rust met de 2 driepunters van Merel en 2 rake vrije worpen van Janet naar 16 punten voorsprong was natuurlijk een ideale start. De tegenstander was de weg helemaal kwijt en bij ons lukte toen helemaal alles. Iedereen heeft lekker gespeeld, maakte eigenlijk niet uit wie er in het veld stonden. Zes van de acht speelsters in de dubbele cijfers dat zegt genoeg. Met deze beleving kan dit team iedereen aan. Complimenten dus.”

De eerste helft van de competitie zit er na deze 7 wedstrijden alweer op. De volgende wedstrijd is zaterdag over een week. Niet volgens het schema van deze eerste helft. Koploper Amazone wacht pas op 20 april en dat kan dan gelijk een mooie finale worden als alles blijft lopen volgens verwachting.
Nu wacht op 2 maart a.s. om 15.45 uur CobraNova in sporthal Cleijn Duin.