Onder toeziend oog van 2 man publiek uit Katwijk (Rijn en Mark bedankt), was het Cady ’73 dat vrijdagavond in Capelle wachtte in een nieuwe, ruime (3 volwaardige velden) sporthal. De thuisploeg beschikt over veel routine met lengte en dat gaf deze wedstrijd de doorslag. Verdedigend was er te weinig bezieling onder de borden en mochten de centers van Cady er lustig op los scoren. Na een gelijk opgaand begin, was het thuisteam die de volgende kwarten aan de goede kant van de score bleef. Een verlies als resultaat, ondanks een season high aan punten voor DS3: 74-58.

Cady opent de score maar Roos komt goed vrij pakt een driepunter en bonus mee. Wedstrijd gaat gelijk op en DS3 houdt de goede kant van de score. Vier scores door het midden zet de thuisploeg op voorspring. Dan doet Lieke wat terug met een driepunter en dat is de opmaat voor scores van Esther Andrea en Leonie R. De laatste score is voor Cady die daarmee de tussenstand op 19-19 bepaalt.

In de tweede periode gaat de wedstrijd weer lange tijd gelijk op. De scheidsrechters laten zich meer gelden maar Cady is slordig van de lijn. Gescoord wordt er minder door DS3 en bij 24-24 slaat Cady een klein gaatje, wat door Andrea van de lijn bijna wordt gedicht 28-26. Verdedigend wordt er niet goed opgelet en Cady weet de scorende speelsters makkelijk te vinden. Met het rustsignaal is een achterstand van 8 punten: 38-30.

Een dergelijke achterstand is niet om te wanhopen, maar dan moet het niet groter worden. Liever kleiner om het een wedstrijd te laten blijven. De eerste score komt via Roos en voldoet aan die doelstelling. Maar in drie minuten tijd kantelt Cady de wedstrijd en kijkt DS3 tegen een achterstand van 47-32. De handdoek wordt niet in de ring gegooid en via scores van Andrea (driepunter en score + bonus) en Liza is het verschil minder dan 10 punten: 49-40. Het wordt nog beter als via Roos van de lijn en een driepunter van Liza de stand 51-45 wordt. Inderdaad de achterstand bij rust wordt minder. In ieder geval de boel dichthouden en minimaal bij blijven in de laatste minuten van dit kwart. Alleen dat scenario komt niet uit, Cady scoort er nog lustig op los en DS3 vindt nog maar voor 3 punten het netje. Tussenstand 62-48.

Lieke opent in het laatste kwart met een schot van buiten de bucket. Dat is overigens gelijk de laatste veldscore. Ook Cady verschijnt regelmatig aan de vrije worplijn zodat de vrijwilligersavond in de Bucket steeds verder weg komt voor de coach. De Wit-Grasshoppers staat weer met de nodige intensiteit te spelen en laat de tegenstander niet zo gemakkelijk meer scoren. De schoten op het eind vallen net niet om de score een beter aanzien te geven en daardoor gaat deze periode nipt verloren met 2 puntjes. Eindstand 74-58.

Scores: Esther 4, Jacoline 2, Andrea 17, Roos 15, Leonie R. 4, Lieke 7 en Liza 9 (8 reb.).

De coach had een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd: “Aanvallend leuke dingen gezien, maar ook onnodig balverlies en zo een paar fastbreaks tegen. Als je de tegenstander zo in het zadel helpt, dan gaat er iets mis. Dat zijn 4 punten situaties; zelf geen score in de aanval maar wel 2 tegen en dat niet 1 keer. Ook de overtuiging om de baas te zijn in eigen bucket was er onvoldoende. Er moet een stapje bij en er valt nog genoeg te leren en dat is de uitdaging voor de komende tijd.”

Zaterdag a.s. is er opnieuw een kans om op vreemde bodem de eerste punten binnen te halen. In buurgemeente Oegstgeest wacht de club met de gelijknamige naam al om 11.00 uur in sporthal De Cuyl. Minitijden herleven.