Bij onze zustervereniging Forwodians aangekomen, was de mededeling dat er geen 24 seconden apparatuur en bediener waren. Ook bij de voorzitter was er verbazing dat hij bondsscheidsrechters zag. M.a.w. de nieuwe competitie indeling was nog niet helemaal ingedaald bij de thuisvereniging. Wat wel was ingedaald was de na de wedstrijd geboren kleinzoon van de coach. Dat was anders dan de uitslag, dan weer wel leuk. Na een goed begin, kon het niveau niet worden vastgehouden en verloor het nieuwe Dames 3 met 67-49.

Met 11 speelsters een compleet team. Eline Aartsen en Kees van Duijvenbode als scouts was de vraag aan coach Jaap wel of niet spelen zonder 24 sec. eenvoudig. Wel dus, iedereen had er zin in.
Onwennig kwam De Wit-Grasshoppers met 8-0 achter in de zesde minuut. Vanaf dat moment ging het beter en sloot DS3 de eerste 10 minuten af met een voorsprong van 10-12.

Het bleek met nog weinig training in de benen en het besef bij iedereen dat er een stapje extra werd gevraagd, lastig om bij te blijven. Forwodians liep na 8 minuten uit naar 25-16. Andrea met score en bonus doet dan nog iets terug en met een vrije worp bepaald Roos de ruststand op 26-20. Een korte analyse van het spel leert eigenlijk dat soms mooie aanvallen niet zijn bekroond met een score, sterker nog daarop volgden gelijk via fastbreaks scores aan de andere kant. Terwijl het missen van vrije worpen dan ook niet echt helpt. Dan is 6 puntjes eigenlijk niks. Alles was nog mogelijk.

Zeker als Roos gelijk na rust opent met een driepunter. De blijdschap is van korte duur want de thuisclub scoort drie keer achter elkaar. Nog een keer houdt Roos de hoop levend met een driepunter. De verdediging is echter een gatenkaas en Forwodians loopt uit naar 42-26. Een driepunter van opnieuw Roos, na assist van Leonie B., houdt het gat nog een beetje binnen proporties. De laatste 3 minuten gaat het beter en komt Forwodians tot nog 4 punten. Grasshoppers zet daar 6 punten tegenover. Tussenstand 46-35, net boven de 10 punten. Is te overzien.

In het laatste kwart raakt de pijp leeg. Het begin is nog voor Dames 3. Acties naar het bord worden foutief afgestopt. Andrea en Lieke profiteren beide voor de helft van de lijn. Een aanvallende rebound wordt door Esther bevorderd tot score en met 46-29. Jacoline na een jaar blessureleed heeft een overtuigende drive naar het bord en met nog een score van Andrea is het verschil nog maar 5 puntjes: 48-43. Op 5 minuten van het einde staat het 51-45 en is het nog een spannende wedstrijd. Dan is de scherpte in de verdediging opnieuw weg. Een time out om de afspraken nog eens helder te krijgen, heeft niet het gewenste effect. Een 8-0 run doet de wedstrijd voor Dames 3 de das om. De laatste twee vrije worpen worden nog gemist, zodat de 50 niet gehaald wordt. Forwodians maakt de laatste score van de wedstrijd, eindstand 67-49.

Scores: Esther 4, Jacoline 2, Andrea 16 (12 reb.), Gerlinde 0, Roos 19, Leonie R. 0, Rianne 0, Eline D. 0, Lieke 4, Liza 4, Leonie B. 0.

De coach keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Blij met de terugkeer van Roos en Jacoline. Minder tevreden over de wisselvalligheid. “Het was lang een echte wedstrijd, de inzet was prima. Op het eind raakt de pijp leeg en kon de tegenstander wat geflatteerd uitlopen.”

Vrijdagavond a.s. speelt Dames 3 de eerste thuiswedstrijd in sporthal Cleijn Duin om 21.00 uur. Tegenstander is BC Utrecht Dames 1.