Helaas zonder Roos maar met sneeuw in en naar Utrecht in de grote sporthal van Galgewaard. Naast het veld van DS3 was driekwart van de familie Vos en René Mulder als Katwijkse delegatie bij ZZ Leiden. Na een slecht begin waar dan nog wel 17-5 voorsprong op het bord stond na 10 minuten, hoop je dat het alleen maar beter kan worden. Even in het spel komen. Helaas was het niet hartverwarmend voor de trouwe supporters Van Klaveren en Jonker en de coaching staff. Het kon nog slechter in een wedstrijd die werd ontsierd door de vele fouten (DS3 ging 45 keer na de vrije worplijn) waardoor de Katwijkers misschien wel te veel meegingen in het tempo van de tegenstander.
Een draak van een wedstrijd eindigde wel in een verdiende winst al was het weinig overtuigend: 64-70. De thuisreis ging gepaard met barre sneeuw.

Na drie minuten staat het pas 3-3. Verdedigend wordt er geen goed werk geleverd maar Utrecht weet deze periode maar 1 veldscore te maken. DS3 laat de nodige kansen liggen en heeft te veel turn overs maar loopt wel uit naar 17-5 in de eerste periode. Hierin overigens maar 2 vrije worpen.
Utrecht begint dan gelijk met een driepunter en heeft de smaak te pakken. Ook fysiek wordt nog harder gespeeld. De voorsprong verdwijnt daardoor snel en blijven er nog maar 4 over (15-19). Scores van Merel (4) en Kariene geven dan weer wat lucht. Dit zijn de enige 3 veldscores van dit kwart voor DS3. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn maar het lek is nog altijd niet boven water. Verdedigend wordt te ruimte gegeven en aanvallend worden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. De coach van Utrecht krijgt nog een technische fout, maar wordt op het sheet (zo blijkt later) bij De Wit Grasshoppers te zijn gezet. Later moet de Katwijkse scout ook nog het aantal gescoorde punten van Utrecht aangeven om het sheet in de 4e periode te kunnen controleren. Hoe dan ook het fysieke spel van Utrecht zorgt er wel voor dat de 11 andere punten in de tweede periode van de lijn komen. Ruststand 25-34.

Na de rust lijkt er even geen vuiltje aan de lucht na 6 minuten. Er wordt weliswaar in het begin door beide ploegen nauwelijks gescoord. Maar dan scoort Wendy van de lijn, gevolgd op dezelfde plek door Andrea (schoot in totaal 6 uit 6) een normale score van Miranda en een serietje van Anne-Marie (4 uit 4). Utrecht komt tot maar 4 punten maar De Wit-Grasshoppers scoort er 9. De voorsprong groeit daarom uit naar 29-43. Echter in de volgende paar minuten wordt het netje niet meer gevonden. Frustratie dat het niet loopt is ook zichtbaar. Als Janet volgens de ene scheidsrechter te heftig reageert op het niet fluiten van de ander, krijgt ze een waarschuwing: “Volgende keer een T.” Haar antwoord: “Prima.” En dat resulteert dus in een T. In wat haar laatste seizoen is na zo’n 18 jaar één van haar weinige, zo niet enige. Geeft wel iets aan wat een rare wedstrijd het was.
Utrecht komt terug naar 38-43. Van de lijn en nog een score van Miranda zorgen er voor dat de schade beperkt blijft. Na drie perioden is de stand 40-47.

In de laatste periode valt er weer eens een driepunter aan Katwijkse zijde door Janet. Het blijkt later ook bij deze ene te blijven. Met de scores van Miranda en Andrea wordt het verschil iets verder opgetild: 45-54. Utrecht wil in eigen huis van geen opgeven weten en komt terug naar 50-54. Janet en weer door 4 feilloze vrije worpen van Anne-Marie op rij zorgen dat het verschil weer op 10 wordt gezet. Het is dan halverwege het kwart 50-60. Weer denk je aan de kant dat nu het echte verschil wel eens is gemaakt. Mis gedacht, ondanks een score van Kariene komt Utrecht dan weer dichterbij en snijdt af en toe wel heel gemakkelijk door de verdediging. Het is dan 57-62 en kan het zomaar weer alle kanten op met nog ruim 3 minuten te gaan. Ook getuige de driepunter die Utrecht er dan weet in te gooien. Anne-Marie en Kariene zijn dan allebei koelbloedig van de lijn en als Wendy er 60-70 van maakt in de laatste minuut is de strijd dan eindelijk gestreden. Voor de statistieken komt Utrecht nog 2 keer tot scoren, zoals zo vaak deze wedstrijd iets te gemakkelijk. Eindstand: 64-70.

Scores: Alexandra 2, Anne-Marie 21 (0 fout, 8 reb. 13/14 vw), Mirjam 3, Wendy 5, Miranda 6, Andrea 8 (6/6 vw, 7 reb.), Kariene 10 (7 reb.), Merel 6, Janet 9 (6 reb.).

Volgens coach Ab Hoek was het een barre wedstrijd, waar maar geen vuurtje in werd ontstoken. “Gauw vergeten, slechte wedstrijden winnen is ook een kunst.”

Zaterdag speelt DS3 thuis om 18.00 uur tegen de het enige team wat nog niet is ontmoet, namelijk Akrides. Dit team heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan De Wit-Grasshoppers maar heeft tot nu toe ook maar 2 verliespunten. Inzet de tweede plaats en de belangrijkste achtervolger van Amazone die tot nu toe ongeslagen bleef.