Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Geert Bekker. Foto: Wesley Groen rondt mooie drive naar de ring af met een score.

In de bekerwedstrijd tegen Punch is maar één ding belangrijk: de volgende ronde bereiken en daarna een aansprekende tegenstander loten. Tot 3 minuten in het derde kwart is er niets aan de hand met een 20 punten voorsprong. Hierna vergeet Solar-systemen Grasshoppers te basketballen. Ze maken het zich onnodig moeilijk en ziet Punch angstig dichtbij komen tot 7 punten. De kleine voorsprong blijft “met geluk” gehandhaafd tot het einde: 67-58.

Solar-systemen Grasshoppers treedt aan zonder Youri v.d. Linde en Jake Prins (geblesseerd) en Joey Schelvis (vakantie). Het tempo waarin Solar-systemen Grasshoppers begint is laag. In het eerste kwart zijn er weinig hoogtepunten. Uitzondering zijn de 2 assists van Glenn Schijf en Sjoerd van Vilsteren afgerond door Koen Grimbergen. Er wordt door beide teams veel gemist: 16-12.

Het tweede kwart laat een ander Solar-systemen Grasshoppers zien. Met sterk verdedigen en snelle aanvallen wordt het verschil al snel groter. De 1e driepunter aan de kant van Solar-systemen Grasshoppers is van Wesley Groen, Koen Grimbergen met 7pnt en Jesper Jobse met 10 pnt zorgen voor een ruim verschil bij de rust 40-23.

De start na de pauze is goed met scores van Jesper Jobse en een blokschot van Bas Rozendaal. Na ruim 3 minuten is het 45-25. Hierna is het helemaal over. Veel turnovers door slordigheden en het tempo zakt. Punch staat snel op 5 teamfouten maar Solar-systemen Grasshoppers mist (de hele wedstrijd!) veel vrije worpen. Aan de hand van Jeroen van Winden (14 pnt in 3e kwart, totaal 26 pnt) kan Punch langzaam weer in de wedstrijd komen: 57-44.

Punch gelooft er helemaal in en start met een driepunter. Aan Katwijkse kant is er van teamspel geen sprake. Moeilijke oplossingen worden gezocht en er is weinig initiatief. Het verschil blijft lange tijd 10 punten. Punch dat nog veel mogelijkheden mist, komt bij 63-56 wel erg dichtbij. De steal van Jesper besloten met een dunk zorgt voor de beslissing. Einde 67-58.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 1; Tim de Jong 2; Wesley Groen 7; Koen Grimbergen 15; Jesper Jobse 21; Wouter Breel 11; Bas Rozendaal 10.

Voor de volgende ronde is het afwachten of er een aansprekend Eredivisieteam uit de loting komt.