Zaterdag 21 januari kwam de nr. 8 uit de competitie New Stars uit Nieuwegein op bezoek. Op Wesley Groen na was het team compleet. Wat betekende dat Jesper Jobse na zijn enkeloperatie weer zijn eerste minuten kon maken.

De mannen uit Nieuwegein opende de score met 0 – 3 en Glenn Schijf opende de score via een aanvallende rebound van Jaco van Rhijn 3 – 3. Die in de volgende aanval een heerlijke dunk scoort. De wedstrijd ging gelijk op tot 10 – 10 door met name een groot aantal gemiste kansen van de thuisploeg. Door verre scores van Joey Schelvis, Glenn Schijf, Jake Prins en inside scores van Youri van der Linden was het eerste gat geslagen en de stand na de eerste tien minuten 28 – 14.

Koen Grimbergen, Joey Schelvis en Tim de Jong zette met een kunststukje de voorsprong naar 45 – 25. Jesper Jobse kan alleen met fouten worden afgestopt. Ook pakt hij mooi z’n driepunters mee. Via een goed uitgespeelde aanval zet Sjors Bootsman een mooie score op het bord. Uit het steal van Sjors Bootsman scoort Jake Prins fraai. Jaco van Rhijn en Jake Prins breiden de voorsprong uit tot 55 – 28 bij rust.

Sjoerd van Vilsteren opende in het derde kwart op assist van Jaco van Rijn. Joey Schelvis knalde er in de volgende aanval een mooi drietje in ondanks een tik op de handen die niet werd gefloten. Via een mooie inside move van Sjoerd van Vilsteren met assist op Jaco van Rijn op 62- 31.
Op aangeven van Joey Schelvis via een prachtige alley-oop pass maakte Sjoerd van Vilsteren weer een heerlijke dunk. Het publiek kon dat in deze eenzijdige wedstrijd wel waarderen! New Stars hing steeds meer aan de noodrem en zo kon Jaco van Rhijn vanaf de vrije worplijn aanleggen. Helaas werden deze kansen niet altijd goed benut (11 op 18). Met scores van Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Koen Grimbergen en Tim de Jong werd de stand na 30 minuten op 80 – 39 gezet.

Na het foutief afstoppen scoorde Jake Prins vanaf de vrije worplijn en Koen Grimbergen in de fastbreak. Vanaf 84 – 39 gaat de thuisploeg slordig spelen met 3 keer balverlies op rij. De mannen uit Nieuwegein scoren via de break en vanaf de 3 puntslijn 86 – 47. Jaco van Rhijn (met double double) en Youri van der Linden blokken er flink op los en via break zetten Tim de Jong en Youri van der Linden de eindstand op 94 – 56.
Een mooie wedstrijd om voor de heren te zien waar we staan (na terug komen van blessures) en waar nog aan gewerkt moet worden. Regelmatig werden er prachtige uitgespeelde aanvallen gespeeld en stond er een strakke verdediging.

Scores: Jaco van Rhijn 12 punten (15 reb), Tim de Jong 12 punten, Joey Schelvis 12 punten, Jesper Jobse 11 punten (5 assists, 6 reb), Koen Grimbergen 11 punten, Jake Prins 11 punten, Sjoerd van Vilsteren: 6 punten, (4 reb), Glenn Schijf: 6 punten, Youri van der Linden: 5 punten (5 reb), Sjors Bootsman 5 punten, Wouter Breel: 2 punten (8 reb).

Op zaterdag 28 januari spelen de mannen van Solar-systemen Grasshoppers de uitwedstrijd tegen Punch. De sprongbal is om 16.30 uur in het TU sportcentrum te Delft.