Archieffoto: Sjoerd van Vilsteren liet zich goed gelden.

Na een teammaaltijd bij Jesper Jobse en Sharon Beld in Amsterdam kan verder noordwaarts worden gereisd naar Landsmeer. Tegenstander Landslake Lions is de nr. 2 uit de competitie en heeft eerder na verlenging thuis van de mannen uit Katwijk gewonnen. De enige nederlaag tot nu toe. Jake Prins is hersteld van zijn blessure en is weer beschikbaar.

De thuisploeg komt furieus uit de startbokken met een driepunter uit de sprongbal en een break met bonus. Jaco van Rhijn scoort inside op aangeven van Wouter Breel: 6 – 2. Ondanks dat Jesper Jobse, en Sjoerd van Vilsteren scoren, scoort de thuisploeg er lustig op los 17 – 6. Na de time out van Grasshoppers wordt het netje iets beter gevonden vanaf de vrijeworplijn omdat de Lions steeds aan de noodrem trekt. Er wordt veel toegestaan en vanaf de vrije worplijn wordt de stand na 10 minuten 30 – 14 voor Lions.

In de eerste aanval volgt een turnover maar wordt de verdediging aangetrokken. Het netje wordt dan weer wel gevonden via Wouter Breel, Joey Schelvis en Jesper Jobse: 25 – 33. Na een time-out van de Lions opent Joey Schelvis met een drietje. Sjors Bootsman pakt zijn punten vanaf de vrije worplijn en uit een aanvallende rebound. In de verdediging worden de snelle inside acties beter afgestopt. Joey Schelvis scoort vlak voor het rustsignaal: 38 – 42.

In het derde kwart komt Heren 1 via Sjors Bootsman, Jesper Jobse en Joey Schelvis voor het eerst op voorsprong 46 – 44. Dit onder luid gejuich van het meegereisde publiek. Via een driepunter komt de thuisploeg weer op voorsprong. Na drie perioden is de stand 56 – 52.

In vierde kwart scoren Sjoerd van Vilsteren, Wesley Groen met een 3-tje en een jumper de aansluitingspunten. Lions moet steeds meer aan de noodrem trekken wat niet altijd door de scheidsrechters wordt gezien. Wat Sjoerd van Vilsteren tot twee keer toe moet ervaren. Ook de thuiscoach mag door het veld heen rennen om zijn mening te geven, wordt toegestaan. Via Joey Schelvis met een inside score, komt Solar-systemen Grasshoppers op een voorsprong: 67 -69. Het publiek zat op het puntje van z’n stoel met nog 1 minuut te gaan. Via een bijzondere call en na enige discussie krijgt Lions balvoordeel. Daaruit wordt het 67 – 71. Sjoerd van Vilsteren schiet er nog een mooi drietje in (70 – 71) met nog 5 seconde te gaan. Door ‘stop de klok’ te spelen scoort de thuisploeg vanaf de vrije worplijn en missen de Katwijkers de laatste kans waardoor Lions het spannende duel met 73 – 70 wint.

Scores: Sjoerd van Vilsteren: 26 punten (5 reb), Joey Schelvis 20 punten, Jesper Jobse 9 punten, Koen Grimbergen 1 punten, Sjors Bootsman 5punten (6 rebounds), Jaco van Rhijn 4 punten (5 reb), Tim de Jong 2 punten, Wouter Breel: 4 (11 reb), Wesly Groen 2 punten.

Coach Reitsema was realistisch: “Door het mindere 1e kwart en de mindere start in de vierde periode liepen we steeds tegen een inhaalrace aan. Er is nog niets aan de hand en door de twee laatste wedstrijden goed als team te spelen kunnen we de eerste plaats in de reguliere competitie vast houden.”

Het zijn nog twee spannende weken waar bijna iedereen vlak onder de Grasshoppers in de competitie tegen elkaar speelt.
Op zaterdag 1 april speelt Heren 1 de Haaglanden-derby tegen Cobra Nova uit in Voorburg om 18.00 uur.