Wim Kulk vangt de spetterende dunk van Sjoerd van Vilsteren op de foto.
Zaterdag stond er alweer een belangrijke thuiswedstrijd tegen de kampioen van afgelopen seizoen op het programma. Na de krappe winst van de mannen van Solar-systemen Grasshoppers in de moeilijke uitwedstrijd afgelopen zaterdag op final four kandidaat The Black Eagles, was Red Giants uit Meppel de tegenstander. Bij de kampioen stond de gestopte Rein van der Kamp alsnog op het wedstrijdsheet om nog een keer mee te spelen. Rein scoorde de laatste keer in Cleijn Duin zijn seizoen high: 37 punten. Zoals hij aangaf, bewaarde hij goede herinneringen aan Katwijk. Aan Katwijkse zijde was Wesley Groen op vakantie, een van een operatie herstellende Jesper Jobse (enkel) op de bank en moest Tim de Jong nog altijd rust houden vanwege een achillespeesblessure.

Sjoerd van Vilsteren opende de wedstrijd met een break score en de gasten gingen gelijk mee tot 5 – 5. Bas van Roosendaal zet Red Giants op voorsprong 5 – 7. Joey Schelvis schoot meteen 3 keer een driepunter raak 14 – 9, waarna de gasten een time out namen. Vanaf dat moment neemt Red Giants met Van der Kamp het initiatief en zette de stand na eerste kwart op 18 – 20.

Een mooie uitgespeelde aanval van Jaco van Rhijn valt net niet en de gasten uit Meppel scoren 18 – 23. Bij een steal op een vrije break van Jaco van Rhijn werd een onsportieve fout gemaakt die hij verzilverd 27 – 27. Via een steal waarop een fout wordt gemaakt en na een snelle uitbal maakte Sjoerd van Vilsteren een heerlijke dunk: 29 – 27.
Via nuttige steal van Glenn Schijf zette Wouter Breel met Jaco van Rhijn en Joey Schelvis de ruststand op 45 – 34. Een belangrijk gaatje was geslagen.

Na de rust opent Bas van Roosendaal voor de gasten uit Meppel de score. De wedstrijd gaat gelijk op. Via Wouter Breel, Sjoerd van Vilsteren met and one (score met bonus) en Jake Prins wordt de stand 55 – 47. Niet alle acties werden afgefloten wat resulteerde in een technische fout die Red Giants gebruikte op de voorsprong van Grasshoppers beperkt te houden. Een mooie snelle aanval van Wouter Breel met bonus zette de stand na kwart 3 op: 65 – 56.

Youri vd Linden opende het vierde kwart met een mooie inside score op assist van Sjoerd van Vilsteren. De wedstrijd ging gelijk op. Via een driepunter van Enzo Swart van de gasten schoot Joey Schelvis er als antwoord ook meteen een driepunter in 74 – 68. Door onnodig balverlies en snelle break scores van de gasten slonk de voorsprong naar 78 – 77, waarna de thuisploeg een time out moest nemen.
Wouter Breel zette Youri van der Linden geheel vrij die bij schotpoging fout werd afgestopt. Vanaf de vrije worplijn scoorde hij een keer: 79 – 77. Door een mooie defence steal van Jake Prins werd er meteen een ‘stop de klok’ fout op Sjoerd van Vilsteren gemaakt. Hij zette de stand op 80 – 77. Een noodschot van Red Giants viel in de handen Sjoerd van Vilsteren die na opnieuw een fout op hem, vanaf de vrije worplijn de eindstand op 82 – 77 bepaalde.

Coach Jeroen Reitsema vond het een belangrijke overwinning tegen de ploeg uit Meppel: “We hebben er als team hard voor gevochten om de ongeslagen status te behouden.”

Scores: Joey Schelvis 25 (5 assists), Sjoerd van Vilsteren 20 (5 reb, 3 steals), Jaco van Rhijn 12 (6 reb), Wouter Breel 11 (6 reb, 4 assists), Jake Prins 7, Youri vd Linden 5 (6 reb), Koen Grimbergen 2 pnt (5 reb).

Aanstaande zaterdag spelen de mannen van Solar-systemen Grasshoppers de uitwedstrijd tegen Hoppers. In Hoorn waar afgelopen seizoen werd verloren. Op zaterdag 19 november om 20.30 uur spelen de mannen de uitwedstrijd in sporthal Vredenhof.