Na een week geen wedstrijd, moest STOL-Grasshoppers Heren 1 afgelopen zaterdag alles op alles zetten om te winnen van koploper MSV Zeemacht uit Den Helder. Beide teams waren nog in de race voor de Final Four. Bij winst houdt Heren 1 zicht op een plek in de Final Four. Wint Zeemacht, dan plaatst dit team zich definitief voor de Final Four.
Voor deze wedstrijd lijkt de invulling van de guard positie een probleem te gaan worden voor Grasshoppers. Rick Freke geblesseerd en Sebastiaan Hilla afwezig, daarbij raakte Jeroen Reitsema al vroeg in de wedstrijd geblesseerd. Zowel verdedigend alsook aanvallend, worden deze spelers nodig gemist.
Ondanks de waarschuwingen, komt MSV Zeemacht al snel op 10 punten voorsprong. Daarna zit eigenlijk alles tegen voor de Heren uit Katwijk. Jeroen Reitsema viel al snel uit vanwege knieproblemen, er was een ongekend hoog aantal turnovers en het schot wilde absoluut niet vallen. Daarnaast deden de scheidsrechters hun uiterste best zeer discutabel te fluiten.
In voorgaande wedstrijden heeft Heren 1 laten zien, na rust goed uit de starblokken te kunnen komen en speelt zij normaliter een zeer sterk 3e en 4e kwart. Even leek het erop dat dit weer zou gebeuren en kwam Heren 1 sterk terug tot 5 punten. Helaas herstelde MSV Zeemacht, dat ook geen sterke wedstrijd speelde, zich net op tijd en wist MSV Zeemacht tot aan het laatste fluitsignaal een veilige marge van 10 punten te behouden. Hierdoor is de wedstrijd helaas nooit een topper geworden, wat de heren uit Katwijk wel voor ogen hadden. Eindstand 75-63
De eerstvolgende thuiswedstrijd voor STOL-Grasshoppers Heren 1 vindt plaats op zaterdag 24 maart om 20.15 uur in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander is Almere Pioneers.