Ju14-1Het verslag van Peter is er en doorklikkend op dit artikel en dan op de foto geven de overige foto’s een impressie van de ruime winst op Cobra Nova: 78-42.

Zaterdag stond voor de mannen van Ju14-1 een confrontatie met Voorburg Ju14-1 op het programma. Julian van Duijvenvoorde een `jonkie´ uit de u12 mocht weer wat ervaring opdoen en deed dit alsof hij wekelijks met het team meespeelt, goed gedaan!

Het is erg belangrijk voor de ontwikkeling van spelers binnen een vereniging, of ze nu veel talent hebben of niet dat ze zoveel mogelijk meespelen met een hoger team.

De mannen hadden er zin in en maakten gelijk duidelijk dat er weinig viel te halen voor de tegenstander in het stormachtige Katwijk en zetten een 8-0 run neer. De fullcourt verdediging stond als een huis en we zaten goed in de passline en de intensiteit was hoog.

In de aanval waren we heer en meester, alleen moeten we nog soms nog wat geduldiger zijn en onze aanval wat meer doorspelen. We willen soms nog te snel scoren. Het eerste kwart eindigde dan ook in een 19-6 voorsprong.

In het tweede kwart begonnen we weer scherp en was het eerste kwart bijna een kopie van het tweede. Voorburg scoorde maar mondjesmaat en moest het vooral hebben van eenmans acties. Aan het einde van het tweede kwart verslapte de concentratie en kwam Voorburg terug, maar verder dan 34-18 kwam het niet. Mister `Rickfreke` zette de mannen weer op scherp en dit leidde uiteindelijk tot een ruststand van 40-18.

Ook in de tweede helft was het weer hard werken, veel doorwisselen en het laten knalluh! De opdracht was begrepen en we liepen uit naar 59 – 31 op het scorebord.

In het vierde kwart lieten de mannen alleen in de eersre vijf minuten zien dat ze een team zijn en goed kunnen basketballen via een 13-0 run werd het 72 – 32 in de 5de minuut. We gaven in het tweede gedeelte teveel ruimte weg en in de aanval lieten we de bal veel te weinig rondgaan wat resulteerde in te veel balverlies en een eindstand van 78 – 42.
Een wedstrijd niet echt afmaken dat is iets des Grasshoppers!

Een mooie overwinning en we hebben echt als een team gespeeld! Het gaat elke wedstrijd beter. We maken op dit moment een goede vooruitgang. Volgende week staat de kraker tegen Leiden uit om 18.00 uur in de Vliethorst op het programma en een ding is zeker, we gaan Knalluhhh!