Het blijft een beetje moeilijk om de jongens die in de JU16 competitie spelen, te overtuigen van het feit dat het nu niet gaat om winnen of verliezen. Natuurlijk is het goed om een hekel te hebben aan verlies en te gaan voor de winst. Het gaat echter om het leerproces. Blijven knokken ook al sta je achter tegen een team dat veel groter is dan dat van je zelf. Met invalcoach Wim en Peter wist JU14 t/m de 4e periode te blijven gaan. Sterker nog de 4e periode werd zelfs gewonnen.

Iedereen had de opdracht meegekregen om als het kon de ring aan te vallen en in de aanval in beweging te blijven. Verdedigend moesten de grote jongens van DAS geen ruimte krijgen. Toen dat eenmaal was doorgedrongen zag je inderdaad volop beweging en de ring worden aangevallen. In de afwerking was STOL-Grasshoppers niet altijd even gelukkig, maar het initiatief was er. Na 10 minuten was het 19-9. De 2e periode nam JU14 brutaal het initiatief en kwam terug naar 19-16. Tot 26-22 bleef dat verschil zo’n beetje in stand. Naar de rust toe nam DAS het heft weer meer in handen, wat leidde tot een ruststand van 34-24.

Tot en met de 4 minuut van het 3e kwart bleef JU14 goed in de race (38-31). Daarna leidde veelvuldig balverlies in de opbouw tot snelle scores in de fastbreak voor DAS. Na een 14-0 run wist in de laatste minuut JU14 nog wat terug te doen. De laatste 10 minuten begonnen daardoor met een achterstand van 54-36.
Het is eerder gebeurd dat in de laatste periode de kopjes gingen hangen en de tegenstander vrij spel kreeg. Dit keer rechtte het Katwijkse team de rug en het werd weer een echte wedstrijd. Nadat DAS de stand nog in hun voordeel kon uitbreiden (61-40), werd vanaf dat moment in de 5e minuut volop gestreden en meer gescoord. Eindstand op het sheet 65-49 (winst in de periode van 11-13). Echter is in de 4e minuut van het 4e kwart twee keer bij een score van STOL-Grasshoppers “38” ingevuld. Dus je mag concluderen dat de eindstand nog iets voordeliger had moeten uitvallen: 65-14.

Coach Wim was goed te spreken over de teamprestatie. “Ik heb iedereen willen laten spelen en dus flink doorgewisseld met iedereen. Ging me niet om de winst maar om het resultaat als team. En dat hebben ze met z’n allen goed opgepakt.” Met de complimenten van de coach van DAS (dit is een leuk team) kon toch tevreden de thuisreis worden aangevangen.