https://lh3.googleusercontent.com/-1-QwZWxeX7I/UzhSFdYIb1I/AAAAAAAAIdA/EatIb4VzPWs/w458-h687-no/20140330_3089.JPGZaterdag 8 november ging JU18-1 naar het in Gelderland liggende dorp Nijkerk. Als we op de ranglijst kijken, staan we gelijk met punten maar het doelsaldo geeft toch aan dat Sparta Nijkerk boven ons staat op plek 4 achter Woodpeckers, Almere en Hoofddorp. De voorspelling van de bookmakers zeggen dat het een spannende wedstrijd zal worden en de winnaar op plaats 4 staat.
Dirk speelde weer met ons mee waardoor we 10man hadden om te spelen. Aangezien Sparta ook geel/goud zwart is hebben we besloten om in het zwart te spelen.

In de kleedkamer bespreking kwamen weer de puzzelbriefjes van Rob met het Game plan. Hij was ervan overtuigd dat je in “close wedstrijden” met de vrije worpen het verschil kan maken. Met het vele publiek dat mee is gegaan uit Katwijk en een lekker lang center court veld, konden we na een korte warming up gelijk beginnen aan de wedstrijd.

We begonnen ook het eerste kwart met: Bauke, Pieter, Maurits, Luke en Nick.
De eerste scores worden door Pieter gemaakt waardoor we na 3minuten op een 0-5 voorsprong staan. Na de Time out van Rob die ons liet weten dat Sparta naar adem snikte, kwam Sparta inderdaad goed terug maar door de scores van Pieter en Dirk lieten we Sparta niet ontsnappen en stonden we na 7minuten op een 14-10 achterstand. In de time out van Sparta kwamen we er achter dat door veel slordigheid er al 7 turnovers waren. Sparta ging gewoon door met een andere verdedigings vorm en sloot het kwart af met een 17-10 voorsprong.

De tweede kwart begonnen we met: Nick, Pieter, Jelle, Bauke en Maurits.
Na 2 minuten wisten we de eerste score weer te maken door Nick. In de time out van Rob in de 4de minuut werd ons verteld de rust te bewaren en niet de eerste bal gelijk naar binnen te spelen. Helaas kwamen we nog steeds niet aan score toe en Sparta had ook moeite met onze defence. Jelle zorgde met een vrije worp voor een puntje erbij maar Sparta kwam door de verdediging heen en staat na 6minuten op een 23-13 voorsprong. Bauke kwam er nu wel doorheen maar helaas is het weer Sparta dat na 7minuten op een 27-15 voorsprong komt. Door 2 raken vrije worpen van Luke en score van Maurits staan we na 9 minuten op 34-19. Door een 3tje van Maurits gaan we de rust in met een 34-22 achterstand.

In de kleedkamer was Rob alles behalve blij. We hadden al ongeveer 20 turnovers en dat is veel te veel. We moesten in de spiegel kijken en zeggen wat jij verkeerd doet. ‘de stand is maar 12punten en dus kon er nog van alles gebeuren’.
Met die woorden van Rob gingen we aan de 3de kwart beginnen met: Pieter, Bauke, Nick, Luke en Maurits.
De eerste score was voor Sparta en zo stonden we naar 3minuten op een 36-22. Door de scores van Nick en Maurits lopen we wat in naar 36-26. Maar dan komt Sparta weer omdat we nog steeds veel te slordig spelen en na 7 minuten is de stand 44-26. De 4 punten van Bauke kan de achterstand niet verkleinen als Sparta gewoon rustig doorgaat met scoren. Nick scoort nog in de 9de minuut en kijken we nu op een 51-31 aan. Luke knalt in de 10de minuut nog een 3tje raak maar Sparta heeft een voorsprong van 53-34. Het laatste kwart begonnen we met: Luke, Pieter, Nick, Ruben en Mark.

Luke heeft gelijk de smaak te pakken van de vorige 3punter en schiet ook nu raak. Sparta schiet dan een punt raak maar we lopen iets in met 54-37. Als Pieter en Mark in de 4de minuut de stand op 54-41 brengen gaat het daarna totaal mis. Al onze aanvallen, passen en de focus gaan verkeerd en Sparta loopt nu echt uit met een run van 18-0 na 8minuten en de stand wijst dan op een 72-41. Maurits en Mark brengen de schade nog op 72-45 in de 9de minuut. Sparta scoort nog 1keer en Dirk maakt met 2punten en een bonus dat de eindstand op een 74-47 eindigt.

Het was een teleurstellend resultaat met maar liefst 40! Turnovers en dat is toch echt veel te veel. Toch bedanken we het publiek voor hun steun en toeverlaat in Nijkerk. Volgende week is er helaas geen wedstrijd maar 22 november moeten we tegen een tegenstander dat won van Almere en de koppositie deelt met Hoofddorp: Woodpeckers. KOM ALLE KIJKEN OM 16:30 IN CLEIJN DUIN. Wij hebben u steun hard nodig.