Een voltallig elftal ging goedgemutst naar Voorburg waar CobraNova DS1 wachtte. Gerlinde had een lichte blessure maar kon toch spelen. Na een redelijke start liep de tegenstander in de 1e periode ver uit. De tweede periode ging gelijk op, waar het probleem van het moeilijk scoren weer de kop op stak. De thuisploeg wist daarvan optimaal te profiteren en liep uit naar een ruime overwinning. Eindstand 76-49.

Anders dan de twee vorige wedstrijden, zat DS3 gelijk goed in de wedstrijd. Goede acties naar het bord bracht de tegenstander in verlegenheid. Na 4 minuten was er weliswaar een kleine achterstand, maar waren ook 4 vrije worden gemist (7-5). Of dat tekenend was voor de rest van de wedstrijd was nog niet te voorzien, maar omdat de verdediging ruimtes weg gaf, ging het opeens hard. Een tussensprintje met o.a. 2 driepunters gaf de stand opeens een heel ander aanzien. Er stond plotseling een enorm verschil op het bord na 10 minuten: 25-12. Met 9 punten van Roos.

In de tweede periode was er het besef dat het anders moest. Dat lukte, er werd verdedigend hard gewerkt en daarom kon DS3 gelijk opspelen met CobraNova. Die heel vaak naar de lijn mocht terwijl DS3 niet één fout mee kreeg. Niet van de wijs gebracht , zorgden Andrea (6), Esther, en Roos en Jacoline met elk een driepunter voor de punten. In de laatste seconden waren er nog 2 time outs van elk van de coaches om Cobra van scoren af te houden (gezien vanuit het perspectief van De Wit=Grasshoppers) en nog 1 aanval te hebben. Helaas was er een sprongbal situatie waar het balbezit bij de thuisploeg bleef en daaruit wist te scoren in de buzzer. Met een tussenstand van 15-14 toch een goed resultaat met nog een kans voor de tweede helft.

De foutenlast van voor de rust was verteerd en Liza pakte daarmee haar kans en kwam 3 keer goed door. Vervolgens viel de productie even stil waardoor CobraNova het gaatje van deze periode sloeg. Daarna domineert DS3 de rest van het kwart, maar laat het met 4 gemiste vrije worpen na om dat in de cijfers uit te drukken. Als Gerlinde scoort in de 9e minuut is dat de laatste voor DS3 in deze periode (57-38).

Liza scoort de eerste punten van het laatste kwart. Een mooie fastbreak wordt goed afgerond door Rianne (haar eerste punten in deze competitie). Vervolgens worden de punten van de lijn niet verzilverd en CobraNova plaatst een 11-0 run, voordat Roos een bommetje achter de driepuntslijn los laat. Een time-out op 2 minuten om de doelstelling voor het slot door te nemen (zelf meer dan 50 en de tegenstander onder de 75 punten) wordt net niet gehaald. Eindstand 76-49.

Scores: Esther 2, Jacoline 3, Andrea 10, Gerlinde 2, Roos 18, Rianne 2, Lieke 1, Liza 11.

Het tandje harder (in dit geval ook fysieker om op te spelen tegen deze tegenstander) en sneller in deze competitie wordt nog niet altijd gevonden. Bij vlagen goed spel wordt nog te veel afgewisseld met mindere perioden wat dan direct op dit niveau wordt afgestraft. Tweede helft van de eerste periode en midden laatste periode laten dat goed zien. Reactie van de coach: “Voor het eerst een derde speelster in de dubbele cijfers. Nu de rest ook nog wat regelmatiger scoren en dan is dat onderdeel wel in orde. De verdediging moet er de hele wedstrijd kunnen staan. De groep is enthousiast genoeg en gemotiveerd. Als we de balans in aanval en verdediging weten te vinden dan zijn ze nog tot leuke dingen in staat.”

Vrijdag, 10 oktober a.s. om 21.00 uur speelt Dames 3 de thuiswedstrijd tegen Punch Dames 1 uit Delft.