De meiden van U18-1 zijn op de goede weg. De laatste 4 wedstrijden is het team duidelijk verbeterd ten opzichte van de start van het seizoen. Afgelopen zaterdag werd er wel eens waar verloren van Binnenland maar het vertoonde spel gaf de burger moed.

Het begon eigenlijk met de gewonnen thuiswedstrijd tegen DAS in het najaar. De goede lijn werd doorgezet in Landsmeer, waar het team ondanks de duidelijke nederlaag tegen het veel sterkere Landsmeer, niet weggespeeld werd zoals in de thuiswedstrijd. Het verschil in punten was het zelfde, maar de meiden bleven goed in de organisatie spelen, en waren vooral aanvallend met stappen vooruit gegaan. Het werd uiteindelijk 83-56, waarbij Landsmeer-speelster Bloemkolk iets van 37 punten maakte. Bij Grasshoppers kwam alleen Judith in de dubbele cijfers met 12 punten.

De volgende wedstrijd was tegen het RTC Noord in Groningen. Besloten was om er een dagje uit van te maken, want de reis werd genuttigd met Den Nederlandschen Spoorwegen. Dat betekende om kwart voor elf op station Leiden en ’s avonds om kwart voor tien weer terug. In de tussentijd werd gedecideerd gewonnen van de Groningers en werden ze zelfs gedubbeld (52-104). En voor wie het nog eens wil terugkijken, de hele wedstrijd staat ergens op YouTube. Topscoorders en in de dubbele cijfers waren Judith met 26 punten, Rosie(18), Katie (17) en Tessa(12).

Afgelopen zaterdag kwam dus Binnenland op bezoek. Dit seizoen was al 2 keer gespeeld tegen Binnenland, en 2 keer kansloos verloren. In de competitie zelfs met 70-33. Ditmaal zou het heel anders gaan. Vanaf de sprongbal neemt Grasshoppers duidelijk het initiatief. Hoewel de eerste punten nog naar de gasten gaan wordt rap via Sanne en Judith de stand gelijk getrokken. Het zijn vervolgens Rosie en Naomi die een 15-2 run inleiden. Pas in de laatste minuut van dit kwart kan Binnenland weer wat terug doen. Na 10 minuten staat er dus een zeer verrassende 21-10 tussenstand op de borden. De tweede periode schakelt Binnenland een tand bij, gaat afwisselend full en halfcourt press spelen, wat de opbouw bij Grasshopper aardig verstoord. Tot de vijfde minuut weet alleen Katie het netje te vinden en slinkt de voorsprong tot 4 punten. Het zijn vervolgens weer Rosie, Naomi en Judith die Grasshoppers weer meer lucht geeft. Sanne met een driepunter en vrije worp. Bepaalt de tussenstand op 34-28. Nog steeds een prima uitgangspositie voor de tweede helft.
De thee heeft de gasten duidelijk beter gesmaakt want ze starten voortvarend. Binnen 5 minuten is de voorsprong gesmolten en staat de meiden 38-40 achter. Via time-outs en wissels wordt getracht het tij te keren, maar het mag niet baten. Dit kwart worden er maar 7 punten gemaakt en als na 10 minuten het stof is opgetrokken staat het 41-51 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Helemaal als Binnenland vervolgens doorstoot naar 44-60. Toch komt er nog even hoop in de Katwijkse harten als de meiden nog een 8-0 run kunnen plaatsen. Maar meer zit er niet meer in helaas. Drie minuten lang stokt de productie aan beide kanten. De teller stopt bij 54-70. Grasshoppers heeft een hele goede wedstrijd gespeeld, waar het hele team minuten kon maken. Twee korte periodes, waarin niet goed werd omgegaan met de press hebben het team uiteindelijk de das omgedaan. Maar in vergelijking tot de uitwedstrijd hebben de meiden enorme sprongen vooruit gemaakt. Volgende week zijn ze vrij en op 1 februari komt Den Helder op bezoek.
Voor de statistieken, Naomi (16) , Rosie (14) en Judith(11) kwamen in de dubbele cijfers.