Een beetje verlaat maar beter dan nooit een verslag van de uitwedstrijd tegen DAS. Na de reguliere competitie speelt MU18 nog een kleine competitie tegen RTC Noord, Red Stars en DAS. De wedstrijden tegen de laatste tegenstander zijn het interessantst omdat beide teams elkaar weinig ontlopen.
De tussenstand tot nu toe is 1-1, waarbij de thuiswedstrijden steeds gewonnen werden. In Delft aangekomen is het goed te zien dat de catering een facelift heeft gekregen. Door de inzet van vrijwilligers is de kantine opgeknapt en ook in de organisatie maakt men sprongen, werd me verteld. Hulde dus voor de vereniging die het met de gemeente Delft minder heeft getroffen dan Grasshoppers met de gemeente Katwijk.

Dan de wedstrijd maar. Op Tessa, die in Rome zit, en de geblesseerde Cathelijn na, zijn we compleet. De eerste minuten zijn wat tam. Das opent de score, Grasshoppers reageert via Rosie en Sanne met een drietje. Tot eind eerste periode houden de teams zich in evenwicht en zij de puntjes schaars (10-10). We hebben wat moeite vanaf de vrije worp lijn met slechts 3 uit 8. De tweede periode is dat euvel nog niet verholpen. DAS heeft daar geen last van want die krijgt pas in de laatste van de eerste helft de eerste vrije worpen die er wel in gaan. Dat zegt wat over onze verdediging die te lief is. Aanvallend is het ook nog niet veel. Katie knalt er een drietje in maar dan stokt het een tijd. We scoren nog steeds slecht vanaf de lijn met 1 uit 4. DAS slaat een gaatje van 9 punten voordat Judith en Rosie wat terug doen en ons totaal op 20 brengen. Het laatste woord is voor Delft en zo gaan we rusten met een 27-20 achterstand. Dat moet dus beter.

Na de rust wordt het een andere wedstrijd. Het scoren is nog een ander verhaal, maar de verdediging wordt aangetrokken, geen zone meer maar man-to-man. Zo houden we DAS lange tijd van scoren af, alleen doen we het zelf ook nog niet, Na 5 minuten is de tussenstand 2-2 en na 7 minuten 4-4. Alleen Dianne en Anouk vinden het netje. Met de vrije worpen is het nog steeds hopeloos (1 uit 7).De laatste 2 minuten komen we dan toch een beetje los. 5 punten van Katie en een score van Maaike verkleint de achterstand tot 3 punten na het derde kwart(35-32). Het laatste kwart moet het dan maar gebeuren. Rosie zorgt voor de aansluiting met een bommetje. DAS reageert met een drietje. Anouk scoort en Naomi zorgt met een ‘and 1’ weer voor de aansluiting. De intensiteit gaat omhoog, beide teams spelen nu in de hoogste versnelling. Beide teams geven niets meer cadeau. Dianne en weer Naomi zorgen vervolgens voor een eerste voorsprong. DAS is al vroeg in foutenlast, en we mogen veelvuldig naar de lijn. De laatste 8 punten worden allemaal vanuit vrije worpen gemaakt, ditmaal zijn we een stuk koelbloediger. Dat geldt wat minder voor DAS, die ook vrijwel al hun punten van af de lijn moeten maken dit kwart. Maar Grasshoppers blijft aan de goede kant van de score. Judith gooit de laatste 3 punten er in en zo winnen we de wedstrijd door een prima laatste kwart.