“Scheidsrechters bepalen niet de wedstrijd maar kunnen er wel een grote invloed op hebben.”
Met deze wijze woorden gaf Rosie Kanbier duidelijk aan hoe iedereen over de verloren wedstrijd tegen Almonte dacht.
Vol goede moed togen we afgelopen zaterdag naar Endhoven om te kijken of we het agressieve spel van vorige week konden vervolgen. Met de wetenschap dat Almonte wel een tegenstander van een ander formaat was dan Zwolle, werd met voldoende zelfvertrouwen de hal betreden. Reeds voor de wedstrijd kwam de coach van de tegenstander Rick en Anja polsen of zij oudere speelsters in mocht zetten ivm allerlei blessures. Ze zou maar vijf fitte speelsters hebben. Aan het begin van de wedstrijd bleek echter dat ze toch over 8 speelsters kon beschikken.
De Wit-Grasshoppers begon het eerste kwart wel erg mat, en al snel keken we tegen een 12-2 achterstand aan. Door een snelle foutenlast bij de tegenstander konden we, door 9 van de 12 vrije worpen te benutten, het eerste kwart afsluiten met 17-15 achterstand.

De meiden waren wakker en het tweede kwart gaf een ander beeld dan het eerste. Al snel kwamen we op gelijke hoogte en zou het een gelijkopgaande spannende wedstrijd worden waarin de scheidsrechters soms wel erg streng waren en regelmatig de boot volledige misten. Aan beide zijden werden fouten gegeven waardoor ook in dit kwart weer goed getraind kon worden op de vrije worpen. Na een stand van 26-26 halverwege dit kwart trok de thuisclub aan het langste eind door met 36-32 te gaan rusten. Beide teams hadden de eerste helft hun volledige foutenlast op het sheet staan.

Na rust gingen de “fouten” een zeer grote rol spelen voor De Wit Grasshoppers. Almonte mocht maar liefst 16 vrije worpen nemen tegen 8 voor ons. Door de enorme veerkracht van de meiden bleef de schade aan het eind van dit kwart beperkt tot 62-55.
Het laatste kwart moest dus de beslissing brengen. Met opgewonden ouders op de tribune gingen beide ploegen fel van start. Met een aantal speelsters op 4 fouten was voorzichtigheid geboden. Tot de 4 minuut bleef Almonte ca. 5 punten voor staan. Hierna ging Grasshoppers los en mede door twee drietjes van Yara en één van Rosalie was de stand in de 8e minuut van het vierde kwart gelijk getrokken tot 78-78. Wij hadden toen echter onze 5 fouten al weer te pakken en zij hadden er pas één. De altijd zo sportieve, kalme meisjes Yara, Mia en Rosali kwamen met 5 fouten op de bank terecht en de scheidsrechter had wel een erg gekleurde bril op in de laatste minuten. Zelfs de altijd zo rustige coach Rick werd het even te veel en liet dit het arbitrale duo ook weten, waardoor hij ook vlak voor tijd het gebaar “T” te zien kreeg. Almonte scoorden er in de laatste 2 minuten nog even op los waar het ons niet meer lukte om het net te vinden. Dit resulteerde in een 89-78 verlies.
Meiden goed gestreden en we weten wat we waard zijn. Met een kleine kater keerden we weer huiswaarts.

Scores: Rosie 16, Yara 14, Anouk 14, Rosalie 10, Mia 9, Simone 8, Moniek 5 (dit zouden er 7 geweest moeten zijn maar waarschijnlijk ergens verkeerd op het sheet vermeld) en Laura 2.