Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker.

Aan de mooie reeks overwinningen van Solar-systemen Grasshoppers is afgelopen zaterdag een abrupt einde gekomen. Het bezoekende Loon Lions won afgetekend met 44-71 en verstevigde hiermee haar 2e positie in de competitie. De jonge ploeg van Driessen en Star staat nu derde met 2 verliespunten meer gevolgd door Den Helder op 4 punten. Bij de thuisclub ontbrak Mia Hordijk terwijl Tamlyn de Groot haar comeback maakte na een lange blessure.

Het publiek zag een wedstrijd waarbij de thuisploeg al snel achter de feiten liep. De eerste score van Solar-systemen Grasshoppers viel pas na bijna 7 minuten en toen had Loon Lions er al 12 in liggen. Kansen waren er wel maar de schoten vielen absoluut niet aan Katwijkse zijde (3-16).
In de 2e periode was er aanvallend enigszins herstel (15-26) maar door Landsmeerse scores vlak voor rust kan Grasshoppers toch niet inlopen op Lions. Ruststand 17-33, dus verdedigend was het zo slecht nog niet.

Tot halverwege het 3e kwart bleef het verschil rond de 15 punten, maar een 11-0 run van Lions deed het laatste beetje hoop op een beter resultaat vervliegen. Inmiddels waren Noor Driessen en kort daarna Fleur Kuijt en Tamlyn de Groot met 5 fouten van het veld en bij aanvang van het 4e kwart (23-47) was het al geen wedstrijd meer. Het vierde kwart was dan nog wel het productiefst met 22 punten, bijna net zoveel als de drie perioden daarvoor. Eindstand 44-71.

Scores: Ingrid van der Plas 13 (+10 reb), Iris Govers 12, Ilse Kuijt 5, Sharon Beld 4, Tamlyn de Groot 3, Evelien Messemaker 2, Noor Driessen 2, Irene Sanchez 2, Fleur Kuijt 1, Carola Menken.

Volgende week zaterdag 11 maart staat er een uitwedstrijd tegen Amazone uit Utrecht op de agenda. Aanvang 20.30 uur. Dan staat de teller weer op nul en weer een kans om de ontspoorde trein op de rails te krijgen.