Met slechts 6 vaste speelsters en invaller Liza van Beelen was het vrijdagavond laat nog de wedstrijd tegen US2. Hillegom rechtstreeks op reis met supporter en Katwijk paste in 1 auto. De parkeermeter was ondanks het late tijdstip van spelen om 21.30 uur nog altijd heel gretig. Na 35 minuten aan de goede kant van de score te zijn gebleven, eisten de vermoeidheid en vreemde beslissingen met 10 vrije worpen tegen, hun tol. De wedstrijd en het seizoen gingen daarmee als een nachtkaars uit. Verlies was een feit: 56-48.

Tegen de nummer laatst US was er in het begin niet veel aan de hand. Een voorsprong van 10-4 waarvan de helft van de punten door Laura werd gemaakt, was het gevolg. Via 14-8 bleef de voorsprong in stand. Na twee goede give and go’s wist Liza 4 punten te maken en de stand na 10 minuten op 18-11 te zetten in het voordeel van De Wit-Grasshoppers.

Na scores van Marloes en Laura was de tegenstander gedubbeld (22-11). Vanaf dan ging de scores bij US lopen en stokten de aanvallen bij DS3. In 8 minuten kwamen er nog maar 5 punten bij en US profiteerde daarvan. Ruststand met nog 1 puntje voorsprong: 25-24.

Na de rust zorgden 6 punten op rij van Wendy en 2 van zus Ellen en Laura dat beide teams elkaar in evenwicht hielden. Naar het eind van de periode wist De Wit-Grasshoppers een gaatje van 4 te slaan naar 41-37 voorsprong.

Marloes en Andrea kwamen in het begin van de 4e periode nog tot scoren met een 46-43 voorsprong tot gevolg. Vanaf dan gebeurde het niet voor de eerste keer dat de scoredrift stokte. Bovendien leidde de fluitisten tot verwarring en onbegrip. Bij het rebounden kreeg Andrea een fout tegen een 2x grotere tegenstander. Bij het dichtzetten van de baselijn (netjes op de voeten verdedigd) idem dito. Cruciale calls die US aan de lijn bracht en dankbaar benutte. De laatste score van DS3 en de wedstrijd was van Miranda die daarmee de stand op 56-48 bracht. Een zuur verlies maar eigenlijk met de smalle rotatie, een te kort aan conditie en gebrek aan gemakkelijk scorend vermogen, ook weer niet zo verwonderlijk.

Scores: Marloes 6, Laura 14, Ellen 3, Miranda 6, Andrea 7, Wendy 8, Liza 4.

Teleurgesteld was het gevoel bij de coach. “Te veel onvolledig getraind en gespeeld dit seizoen en daarmee win je geen wedstrijden in de 1e klasse. Miste het heilige vuur een beetje en daar ben ik eigenlijk nog te fanatiek voor. Het team was uiteindelijk de verliezer.” En een leukere terugblik op dit seizoen: “In de eerste helft van dit seizoen 5 winstpartijen op rij die ons nog op de eerste plek in de rangschikking zette. Op de site van Hoopsjunk leidde dat nog tot de titel dat DS3 klaar was voor promotie. Dat was natuurlijk heel leuk en gaf ook aan wat er mogelijk was (geweest). Niet letterlijk promotie maar wel betere resultaten.”

Het seizoen is hiermee ten einde en het is nog ongewis wat de toekomst is. Dat geldt ook voor deze reporter die het team al wat jaren heeft gevolgd en de lezer van het wel en wee op de hoogte heeft gehouden.