Klik hier voor de video van de wedstrijd op iBasketball. Bij de foto van Wim Kulk: Sonja Kuijt topscoorster

Woensdagavond heeft de equipe van Rick Driessen de stand in race om het Nederlands Kampioenschap weer gelijk getrokken. In de “best of seven” serie, tegen Loon Lions uit Landsmeer, staat het nu 1-1. Sporthal Cleijn Duin zat weer overvol. Velen verkozen een spannende basketbalwedstijd boven een strandterras op deze warme zomeravond. En warm werd het zeker ook in de zaal. Ook uit Landsmeer was er een grote supportersschare meegereisd. Ook werd er een livestream verzorgd door Arie in ‘t Veld, die zo’n 450 kijkers trok. De wedstrijd was bloedstollend spannend waar de Katwijksen aan de goede kant van de score bleven. Eindstand 72-69.

De wedstrijd begon met scores van Ingrid van der Plas en Iris Govers. Loon Lions volgde en nam halverwege het eerste kwart een voorsprong van 4-8. Mede door driepunters van Sonja Kuijt en Evelien Messemaker werd deze stand gelijk getrokken. Het tempo in het spel is hoog en door scores van o.a. Fleur Kuijt en Mia Hordijk wordt het eerste kwart winnend afgesloten met 22-15.

Janine Guijt opende de score in het tweede kwart maar daarna was het Loon Lions dat 7x op rij scoorde. Na een score van Ilse Kuijt was het opnieuw Loon dat een run van 6 punten pakte en daarmee de voorsprong wederom overnam van Solar-systemen Grasshoppers. Tamlyn de Groot zorgt met haar 3-punter dat het weer gelijk wordt. De laatste minuten van dit kwart bleef het stuivertje wisselen wat uiteindelijk resulteerde in een 36-36 ruststand. Opvallend was het aantal drietjes in het voordeel van Grasshoppers (5-1).

Grasshoppers begint voortvarend in het derde kwart met een 6-0 run maar de ploeg uit Landsmeer weet toch weer langzaam terug te kruipen. Het tempo in de wedstrijd blijft erg hoog. De goed spelende Noor Driessen trakteert het publiek op een paar fraaie assists. Ingrid vd Plas pakt haar scores o.a. door offensieve rebounds en Inez van Hulsen zorgt met 2 rake vrije worpen dat het kwart in Katwijkse handen blijft en daarmee ook de voorsprong.

In het vierde kwart neemt Grasshoppers weer een kleine voorsprong van 5 punten maar het is Tanya Bröring die met 2 drie-punters haar team weer op voorsprong brengt. De spanning is voelbaar in de zaal en beide teams vechten voor wat ze waard zijn. De voorsprong wisselt halverwege dit kwart 5x van kant. Als de Lions op 64-63 komen, is het Fleur Kuijt die met een drietje de gele brigade weer iets meer lucht geeft. Het wordt een ware thriller met time-outs over en weer en met nog 1 minuut te spelen krijgt de coach van Loon een technische fout. Evelien Messemaker pakt de vrije worp. Loon Lions probeert de bal door fouten terug te krijgen. De vrije worpen gaan er maar gedeeltelijk in en met nog 16 seconden te spelen is de stand 72-69. Het publiek staat op de banken en er dreigt nog even gevaar als Tanya Bröring in de laatste 3 seconden nog aanlegt voor een driepunter. De bal raakt de ring niet en de verlenging blijft uit en Grasshoppers blijft volop in de race en krijgt in ieder geval nog minimaal één thuiswedstrijd (zaterdag 21 mei).
Vermeldenswaardig is ook dat aan Katwijkse zijde alle speelsters aan bod zijn gekomen en ook allemaal hebben gescoord.

A.s. zaterdag volgt de eerste van twee uitwedstrijden in Landsmeer. Solar-systemen Grasshoppers kan uw support goed gebruiken.

Scores: Sonja Kuijt 16; Fleur Kuijt 14; Ingrid vd Plas 9; Evelien Messemaker 8; Noor Driessen 6; Janine Guijt 5; Iris Govers 4; Tamlyn de Groot 4, 9rb; Inez van Hulsen 2; Mia Hordijk 2; Ilse Kuijt 2.