Afgelopen vrijdag speelde JU-62 een uitwedstrijd tegen Waddinxveen-Flyers JU-61. Een tegenstander waarvan eerder dit seizoen werd verloren met 14 punten verschil.
Na een gelijkopgaande 1e helft, kwam Grasshoppers na de rust los om uiteindelijk de punten mee naar huis te nemen.

Steven opent de score met een drive naar de basket, daarna word er pas weer gescoord in de 5e minuut (2-2). Grasshoppers staat goed te verdedigen, ½-court M-to-M, en geeft weinig vrije schoten weg. In de aanval krijgt GH wel mogelijkheden maar mist een beetje geluk en via een score van Joost staat er na 10 minuten een 8-7 stand op het bord. Het begin van de 2e periode is voor de tegenstander en zij nemen dan ook een voorsprong van 10 punten (20-10). GH doet voor de rust nog wel wat terug, Rick vd Eijkel laat in deze periode een aantal fraaie scores zien. We gaan rusten bij een stand van 23-20.

GH komt goed uit de kleedkamer, Koen opent met een afstandschot en Jan (21 punten in de 2e helft) begint zich nu ook met de score te bemoeien. De verdediging blijft gesloten en ook het rebounden is goed. Na 3 minuten is het gelijk en 4 minuten later is de voorsprong zelfs 8 punten door een score van Lennart uit een fraaie fast break.
Pieter, weer terug van een blessure, legt er 2 in het netje en ondanks dat W’veen nog wat terugdoet begint GH in de overwinning te geloven. De laatste periode start GH met 7 punten voorsprong (33-40). W’veen doet nog een laatste poging de wedstrijd naar zich toe te trekken maar GH is niet te stoppen en laat de ene fast break na de andere zien.
Dirk, Rick Holthuis en Nick doen hun stinkende best in de verdediging en als Steven de laatste score van de wedstrijd maakt staat er een stand van 39-60 op het scorebord.

Periodestanden: 8-7; 15-13; 10-20; 6-20.
Scores: Jan Messemaker(25 punten), Rick vd Eijkel(11 punten), Joost Zuijderduin(7 punten), Steven vd Plas(7 punten), Koen vd Plas (4 punten), Pieter vd Mey(2 punten), Lennart Jonker (2 punten), Nick Jansen(1 punt), Rick Holthuis (1 punt), Dirk Remmelzwaal.