Vrijdagavond en Apollohal is geen gelukkig huwelijk voor DS3. De laatste wedstrijd voor de Kerst was er nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd die na een slechte wedstrijd nipt werd verloren. Voordat het goed en wel was begonnen, was de wedstrijd voorbij. Apollo had daar 1 helft voor nodig. Het kon deze keer nog een tandje slechter. Zonder een toeschouwer in de buurt werd het via de ruststand van 43-15, in de tweede helft een beetje dragelijker en minder troosteloos. Er kon toch nog een reserve bronnetje worden aangeboord en dat was i.i.g. nog een positieve afsluiting. Eindstand 68-52.

Ook positief was het dat uit MU20-2 Esther van der Plas en Simone Kulk zich bij de groep voegden. Roos zette ook haar eerste stappen op een wedstrijdveld. Dat was een overwinning op zichzelf, want de hersteltijd duurde met de nodige ups en downs al een hele tijd. Nog niet 100% fit maar het begin is er. Wendy was in Frankrijk en met het in principe stoppen van Mirjam met wedstrijden, wat voor het team ongelukkig uitkomt, zou Apollo een geduchte tegenstander blijken. Waar optimaal van de geboden ruimte voor schoten en onder het bord door het thuisteam werd geprofiteerd, bleek DS3 ook onmachtig in de aanval. Na 10-2 in de vierde minuut moet al een time out worden genomen. De opdracht om gelijk scherp te beginnen valt in het water. Maar de dijken zijn doorgebroken en Apollo stopt pas bij 25-9 na 10 minuten. In het tweede kwart het zelfde beeld. Pas in de 7e minuut weet Anne-Marie het netje te vinden. Het staat dan 37-10. Simone scoort dan met benutte bonus en Laura doet een duit in het zakje. De schamele oogst is dan 43-15 met de rust.

Simone lijkt DS3 de weg te wijzen met 2 punten van de lijn en gewone score. Als dan ook Anne-Marie, Andrea (6) en Esther scoren, wordt het zowaar weer een wedstrijd die het aanzien waard is. Apollo met een kleine rotatie krijgt minder de ruimte en de derde periode eindigt gelijk met 14-14. Een tussenstand daarom van 57-29.
Met meer intensiteit en snelheid komt DS3 nu beter in het spel. Helaas rijkelijk laat maar Laura, Anne-Marie en weer Simone weten de achterstand al een beter aanzien te geven: 63-44. Als dan Andrea nog twee bommetjes loslaat van achter de driepuntslijn en Laura de laatste punten voor DS3 op het bord zet, zijn er nog meer punten gemaakt dan vorige week. De teller bleef toen onder 50 steken, nu eindigt de wedstrijd in een verder lege Apollohal in 68-52.

Scores: Roos 0, Marloes 2, Laura 8, Ellen 2, Anne-Marie 15, Miranda 0, Andrea 12, Wendy DNP, Esther 2, Kariene 0 en Simone 11 (3/3 vr.worpen).
Vrije worpen: 6 uit 7. Een mooie 86%. Foutenverdeling Apollo – 10 en DS3 – 22, ook dat zat niet echt mee.

De constante factor heeft zich nog niet aangediend. In de tweede helft ging het bij sommigen lopen en dan blijken de scores zich wel aan te dienen. Coach Jaap had het in de rust bij de groep gelegd: “Of hetzelfde en amechtig de tweede helft spelen of nog proberen er wat van te maken.” Het werd het tweede: “Toch nog een lichtpuntje waar we in de trainingen op verder kunnen bouwen. Een compliment voor de jonge meiden van MU20-2. Zonder schroom brachten ze nog wat extra’s ook. Het wordt nu wel tijd om revanche op onszelf te nemen en vrijdag a.s. te gaan knallen.”

De volgende wedstrijd is vrijdag 24 januari a.s. om 21:00 uur thuis tegen BC Shooters Dames 1.