Archieffoto (Geert Bekker): Tim de Jong zorgde na aanvallende rebound voor de laatste score.

Solar-systemen Grasshoppers Heren1 wist op donderdag 14 december in de uitwedstrijd in Haarlem te winnen van Onze Gazellen met 58 – 74 en de 5e ronde in het NBB Bekertoernooi te bereiken. In de kwartfinale staat er in januari een thuis- en een uitduel op het programma tegen waarschijnlijk een eredivisieteam.
Twee dagen later stond op zaterdag 16 december de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer en nr. 4 op de ranglijst, Uball op het programma. Een goede ploeg met veel eredivisie ervaring en een goede mix van Cangeroes en Utrecht Uball.

Na de sprongbal schiet de thuisploeg met driepunters van Joey Schelvis en Jesper Jobse uit de startblokken en een lekkere inside dunk van Bas Rozendaal. Uball heeft een snelle ploeg en pakt twee steals en met drietje wordt de achterstand verkleind. Via goede defence en score van Sjoerd van Vilsteren komt de stand 21 – 17 na 10 minuten op het scorebord.

In het tweede kwart openen Joey Schelvis en Jesper Jobse met drietjes, waarmee de voorsprong op tien punten komt. Via inside score van Bas Rozendaal en een lekker block wordt er met een snelle aanval 39-25 gescoord. Na een time out van de gasten pakt Jesper Jobse een steal en zet met een mooie dunk de stand op 41-28. Uball blijft doorvechten met Mulder, die met zijn drietjes en snelle drives de ruststand op 43-33 weet te beperken.

Na de rust komt Joey Schelvis opnieuw met een driepunter door. De gasten scoren alleen nog vanaf de vrije worplijn. Jesper Jobse geeft een prachtige assist op Wouter Breel die de 53-36 scoort. Uit een break scoort Joey Schelvis inside en met de verzilverde bonus is het alweer 59-44. Uball probeert een zoneverdediging, waar echter gelijk een driepunter overheen wordt geknald. Uball blijft in de wedstrijd door ook te blijven scoren. Wesley Groen scoort ook een drietje en zet stand na 30 minuten op 64-50.

Uball opent in het laatste kwart met een driepunter. Bas Rozendaal valt helaas uit met lichte blessure. Het helpt Uball niet. Sjoerd van Vilsteren, weer goed voor een double-double, scoort twee vrij worpen. En na opnieuw een driepunter van Wesley Groen en twee mooie backdoors van Glenn Schijf is het verschil al opgelopen naar 77-57. Er wordt als team goed verdedigd en er worden veel steals gepakt. Uball geeft niet op en komt nog terug tot 84-67. Tim de Jong scoort uit een goede aanvallende rebound en zet eindstand op 88-71. De tiende overwinning op een rij was daarmee een feit.

Scores: Sjoerd van Vilsteren 10 pnt (11 rebounds), Tim de Jong 2 pnt (3 assists, 2 blocks), Wesley Groen 10 pnt (6 rebounds), Glenn Schijf 4 pnt, Joey Schelvis 21 pnt (5 rebounds), Koen Grimbergen 7 pnt (4 reb), Jesper Jobse 21 pnt (2 blocks), Wouter Breel 4 pnt (7 reb, 4 asst), Bas Rozendaal 9 pnt (3 reb, 2 blocks).

De reactie van een tevreden coach Reitsema: “Sinds een paar weken heb ik weer eens echt genoten van het team. De afgelopen weken had de frustratie de overhand, nu had het teamgevoel en het plezier weer de overhand. Geweldig als team gespeeld. Ongeslagen in de beker en in de competitie. We kunnen nu even lekker genieten van twee weken rust.”