Archieffoto (Fiba.com): Zilveren WK 3×3 kwartet tegenwoordig elke thuiswedstrijd in Katwijk te bewonderen.

De mannen van Solar-systemen Grasshoppers starten niet goed door te veel kansen niet af te ronden, waardoor Akrides de leiding even kan nemen: 7–6. Na een goede inside actie van Bas Rozendaal wordt er na de eerste 10 minuten met een kleine voorsprong afgesloten, 12-14.

In de 2 periode start Akrides met een snelle score, maar het antwoord volgt via scores van Koen Grimbergen en Joey Schelvis. Als de thuisploeg na 6 minuten op een voorsprong van 22-21 komt, neemt coach Jeroen Reitsema een time out.
Het helpt om Grasshoppers weer op het rechte spoor te zetten. Via 23-26 en na een inside score van Wouter Breel (23-28) en scores van Joey Schelvis en Jesper Jobse gaat het hard naar 27-35. Na steal van Sjoerd van Vilsteren sluit hij af met een lekkere dunk (27-39) De laatste lange aanval wordt afgerond door een driepunter van Jesper Jobse. Daarmee wordt de ruststand bepaald op 30-42.

Na de rust gaat het gas erop en loopt Solar-systemen Grasshoppers snel uit naar 32-58. Akrides maakt veel fouten om de Katwijkers af te stoppen. Na een mooie laatste inside score van Joey Schelvis wordt het derde kwart met 25 punten verschil afgesloten, 42-67.

De laatste periode begint met het missen van kansen door Grasshoppers en de thuisploeg maakt z’n kansen wel af (52-69). Verder laat Grasshoppers niet komen en na weer een driepunter van Jesper Jobse staat er 59-77 op het scorebord. Bas Rozendaal, die met een mooie double-double eindigt, benut tot slot zijn twee vrije worpen en bepaalt de eindstand op 61-82.

Scores: Sjoerd van Vilsteren, 15 (8 reb.), Joey Schelvis 20, Koen Grimbergen 6, Jake Prins 1, Jesper Jobse 17, Wouter Breel 4 (6 steals, 2 blk), Bas Rozendaal 19 (14 reb. / 3 blk).

Na drie overwinningen op rij, staat zaterdag 7 oktober de streekderby tegen BS Leiden op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd van Dames 1, starten de mannen om 17.30 uur in sporthal Cleijn Duin.