Verlies je maar 1 wedstrijd in de hele competitie en ga je op onderling resultaat niet naar de promotie/degradatie wedstrijd voor de 1e Rayonklasse zaterdag a.s. Dat overkwam Zoebas in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen DS3 STOL-Grasshoppers. Andersom, een voorsprong van 24 punten was niet voldoende om de winst veilig te stellen en ongeslagen de competitie te beëindigen. Positief benaderd: een leermomentje op het juiste tijdstip, beter nu dan in de wedstrijd waar promotie op het spel staat. Eindstand 88-76 verlies. En toch ook nog winterkampioen.

Tot 8-8 de eerste 4 minuten ging het gelijk op. Vanaf dat moment sluipt DS3 van Zoebas vandaan. Wel valt op dat Zoebas veel de gelegenheid krijgt om een aanvallend rebound te pakken, maar daar niet altijd het rendement van weet te plukken. In de laatste 3 minuten wordt gas bijgegeven en gaat de stand van 20-13 naar 28-17 in het voordeel van de Katwijksen.

In de tweede periode wordt hard gewerkt en dat leidt tot een tussenstand van 40-22 na 5 minuten. Drie minuten verder is die voorsprong nog nagenoeg in stand gebleven (49-32). Schoten van buiten vallen nauwelijks door het netje en Zoebas weet naar de rust iets van de achterstand af te knabbelen, maar dat lijkt niet verontrustend (51-36).

Na de rust komt DS3 goed uit de startblokken na 2 minuten spelen wordt de voorsprong naar 60-36 uitgebouwd. Twee minuten verder is het verschil nog hetzelfde, maar dan begint Zoebas gesteund door het thuispubliek aan een inhaalrace. Ze gaan feller spelen en DS3 lijkt het hoofd te verliezen. Vervolgens zit het ook niet mee aan de fouten kant, Zoebas pakt deze periode 0 fouten en de gasten uit Katwijk krijgen er 8, waarmee Zoebas 6 keer aan de vrije worplijn verschijnt. Dan is het nog altijd zo dat scheidsrechters geen kansen missen, maar hoe dan ook in 6 minuten weet alleen Wendy 6 punten te scoren en Zoebas pakt er 21. Dan is het tijd en wordt de schade opgenomen. Wel averij opgelopen maar nog altijd een voorsprong van 68-63 voor DS3.

In het laatste kwart blijkt de opgelopen deuk toch nog na te dreunen. Zoebas weet de flow waarin alles, maar dan ook alles, lukt vast te houden en DS3 lijkt met iedereen en elkaar bezig en vooral ook met zichzelf te vechten. Na drie minuten komt Zoebas op voorsprong 69-68. Na nog een score van de thuisploeg neemt coach Ab een time out. Er lijkt weer iets van de bekende spirit terug te komen, maar schoten en doelpogingen stuiten telkens net van de ring. Pas als na 20 minuten spelen, STOL-Grasshoppers in de persoon van Kariene weer eens aan de vrije worplijn komt in de 8ste minuut van deze periode, wordt de ban gebroken. Als Janet dan scoort is de achterstand teruggebracht naar 6 puntjes met nog zo’n 2,5 minuut te gaan. Vanaf dat moment wordt ook de klok gestopt om in balbezit te komen, maar dat brengt Zoebas wel aan de vrije worplijn. Ze schieten 8 uit 8 dus daar was vanavond geen eer aan te behalen. Bij Zoebas lukte alles en lopen nog verder uit. Eindstand 88-76.

Ondanks dit verlies is DS3 toch op onderling resultaat (+18) winterkampioen en plaatst zich zaterdag a.s. (op moment van schrijven tegenstander en tijdstip nog niet bekend) voor de promotiewedstrijd voor een plek in de 1e klasse Rayon.

Scores: Laura van H. 4, Laura van D. 8, Manon 11, Andrea 2, Maria 0, Wendy 14, Anita 9, Kariene 9, Janet 19. Dianne en Merel speelden niet.

Coach Ab constateerde dat het team dat met 30 – 40 punten gewend was wedstrijden te winnen, geen raad wist met de gekantelde omstandigheden: “Een goede leerschool op het juiste moment, even wakker geschud. Maandag de boel even doornemen met de meiden, hoe ging het individueel maar nog belangrijker wat gebeurde er met het team toen het even niet mee zat. Het is geen excuus maar de voorbereiding (een training viel uit i.v.m. geen zaalverhuur vanwege Sinterklaas en maar 6 meiden die op woensdag gezamenlijk konden trainen, red.) was niet optimaal. Aankomende week daarom keihard er tegen aan. De eerste geluiden van de meiden zijn dat ze revanche willen nemen op deze wedstrijd, dus de vechtlust is alweer terug. Prima toch.”