Met een jarige Miranda, zonder Marloes en geen vervanger voor Mirjam, trad Dames 3 De Wit-Grasshoppers vrijdag jl. in sporthal Cleijn Duin aan tegen een gehavend BC Shooters. De kleine rotatie van dit team kon het niet meer bolwerken toen de Katwijkers in het 4e kwart op stoom bleven en niet dachten aan stoom afblazen. Een overwinning van 78-64 was een feit.

Beide teams stonden nog puntloos in de competitie na 2 wedstrijden. Het was nu aanhaken of afhaken. Shooters leek dit in het begin beter te snappen via 1-6 ging de wedstrijd naar de 9e minuut naar 13-13, maar niet voor het eerst was DS3 niet bij de les op het eind: 13-18.
Het duurde via 2 scores op rij van Laura tot ver in de tweede periode voordat het thuisteam op voorsprong kwam 29-28. Ondanks scores van Shooters (waaronder een driepunter) wisten Anne-Marie en in de buzzer ook Kariene de ruststand te bepalen op 34-33. Vooral op karakter was deze minieme voorsprong totstand gekomen.

In de derde periode bleef het spannend en wisselden de scores elkaar om en om af. Shooters profiteerde van minder hard verdedigen dan normaal en liep beetje voor beetje uit naar 41-46. Roos die na lange tijd weer op de weg terug is, en Anne-Marie (o.a. een driepunter) lieten DS3 weer aansluiten en het ene 1 punt verschil bij de rust ook na 30 minuten op het bord verschijnen: 51-50.
De wedstrijd was nog niet gespeeld maar de foutenlast bij de tegenstander ging nu ook meespelen.

Het team ging er de laatste periode helemaal voor. In de aanval werden regelmatig de goede opties gekozen en bleef het tempo onverminderd hoog. De tegenstander maakte een aantal niet zo handige fouten in de aanvalsrebound en toen ging het opeens hard. Vooral Laura en Roos kwamen goed door met resp. 6 en 4 punten. Daarmee leek het verzet gebroken, zeker toen Anne-Marie met 4 punten op rij de stand op 69-59 zette. De laatste twee minuten voegden Laura, Kariene, Andrea en Wendy zich nog op het sheet. Met nog 4 speelsters in het veld was er nog een laatste score (driepunter) van Shooters te noteren, waarmee de eindstand werd bepaald van 78-64.

Scores: Roos 12, Laura 17, Ellen 2, Anne-Marie 18, Miranda 4, Andrea 11, Wendy 7, Kariene 6.

Er lagen kansen op de winst, maar dat moet je waarmaken. De te kleine rotatie op guardpositie speelde het team uiteindelijk geen parten. Niet altijd werden de beginselen van trainingen en set plays even goed uitgevoerd. Floor Kuijt zag zeker in de tweede helft een aantal aangeleerde dingen terug. Maar zoals hij het verwoordde: “Soms is het afleren moeilijker dan aanleren.” De eerste reacties uit het team waren blij wat betreft de overwinning maar een beetje teleurstelling over de wedstrijd op zich. Coach Jaap relativeerde het met het volgende: “Zo vaak scoren wij niet tegen de 80 punten. Nu waren er 4 spelers met dubbele cijfers dat is in de breedte juist mooi. Verdedigend vond ik ons minder dan we kunnen. Als dat beter wordt uitgevoerd, ligt daar vaak onze kracht. Biedt hoop voor het vervolg.”

Wat dat betreft, mag Dames 3 zaterdag a.s. vol aan de bak als de dit seizoen ongeslagen tegenstander Forwodians op ze wacht. De wedstrijd is om 16.00 uur in de Schans te Voorhout.