Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Het Dames 1 debuut van de 16-jarige Liselot Kulk mooi in beeld gebracht.

Het eerste vrouwenteam van Sportiff Company Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Lekdetec.nl op overtuigende manier gewonnen. Ilse Kuijt en Allisa van der Plas waren geblesseerd waardoor de jeugdspeelsters Lotte van Kruistum en Liselot Kulk aan de selectie waren toegevoegd. De ploeg van Axel Gouw pakte al gauw een voorsprong die gedurende het verdere verloop van de wedstrijd verder werd uitgebouwd en uiteindelijk leidde tot de verdiende zege.

Na een prima start (8-0) van Sportiff Company, vooral via de flitsende Mia Hordijk, duurde het even voordat de bezoekers uit Bemmel wat terug deden (10-8) maar niet konden voorkomen dat Grasshoppers dit kwart met een ruime voorsprong afsloot (25-14).

Het tweede kwart bleef het verschil in eerste instantie gelijk (33-24 halverwege) maar opnieuw een Katwijkse run, met onder andere drietjes van Tamlyn de Groot, Sonja Kuijt en Deborah Vos zorgden er voor dat Sportiff Company verder kon uitlopen. Ruststand 44-29.

Ook de derde periode is voor Grasshoppers en mede via scores van Karin Kuijt, Noor Driessen en Marieke van Schie is het verschil halverwege opgelopen naar 58-39. Daarna zorgden scores van Deborah Vos, Rosalie Aandewiel en Iris Govers er voor dat aan het einde van dit kwart het verschil is opgelopen naar 29 punten (71-42).

De spanning was bij aanvang van het laatste kwart al lang uit de wedstrijd. Coach Axel Gouw kon naar hartelustNa wat scores over en weer eindigde de wedstrijd via 78-52 met een 85-65 eindstand op het scorebord. Verder nog positief om te melden was het Eredivisie debuut van Liselot Kulk.
Periodestanden: 25-14; 19-15; 27-15; 15-21.

Scores: Deborah Vos 23; Mia Hordijk 16 (+7 ass.); Karin Kuijt 14; Tamlyn de Groot 8; Iris Govers 7; Sonja Kuijt 6; Rosalie Aandewiel 5; Marieke van Schie 4; Noor Driessen 2; Lotte van Kruistum; Liselot Kulk.

Coach Axel Gouw had gezien dat Lekdetect niet het door hen gewenste niveau haalden: “Maar mooi dat onze meiden de focus op onszelf konden houden, gedisciplineerd bleven in de aanval en verdediging.”

Aanstaande zaterdag 9 november speelt Sportiff Company Grasshoppers opnieuw thuis en wel tegen Den Helder. Aanvang van de wedstrijd in sporthal Cleijn Duin is 18.30 uur. Aanstaande woensdag 6 november speelt dames 1 een uitwedstrijd tegen Binnenland. Aanvang van de wedstrijd in Barendrecht is 20.30 uur.