Klik hier voor het fotoalbum van Geert Bekker. Foto: Ilse Kuijt had vizier op scherp staan met 29 punten.

Sportiff Company Grasshoppers heeft dankzij een overwinning afgelopen vrijdagavond op het organiserende BV Den Helder de finale in de strijd om het “winterkampioenschap” weten te halen. De andere finalist is 4Consult/Binnenland dat eerder die avond Loon Lions wist te verslaan.

Aanvankelijk pakte de thuisclub na een gelijk opgaand begin de leiding maar Grasshoppers herstelde zich daarna prima en ging met een minimale versprong de rust in (32-33).

Na de rust kon Sportiff Company in 1e instantie wat weglopen maar Den Helder vond toch weer aansluiting bij aanvang van het laatste kwart. Via 37-43 brachten de Helderse dames de spanning terug in de wedstrijd (58-59).

In de zinderende slotfase kon het tot het einde 2 kanten op maar had Grasshoppers wel steeds een kleine voorsprong. Op 10 seconden voor het einde miste Den Helder nog een laatste kans op verlenging en ging de zwaar bevochten zege naar Sportiff Company. Eindstand 75-79.
Periodestanden: 16-16; 16-17; 26-26; 17-20.

Scores: Ilse Kuijt 29, Karin Kuijt 17 (+ 7 ass), Mia Hordijk 12, Deborah Vos 6, Rosalie Aandewiel 6, Noor Driessen 4, Marieke van Schie 3, Iris Govers 1, Alissa vd Plas 1, Tamlyn de Groot.

De finale is zaterdag 21 december om 19.00 uur aan de Sportlaan in Den Helder waar de tegenstander Binnenland zal zijn.